Pia Babnik peta ob Ženevskem jezeru

Drugi športi 22. Maj 202221:36 0 komentarjev
Pia Babnik. Foto: guliverimage

Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik je osvojila peto mesto na turnirju evropske serije Jabra Open v Franciji z nagradnim skladom 250.000 evrov. Druga slovenska predstavnica Katja Pogačar se je tretjič zapored prebila v rez in na koncu osvojila 51. mesto.

Osemnajstletna Babnikova, 47. igralka na svetu, je na igrišču Evian ob Ženevskem jezeru branila lansko zmago. Turnirja ni začela najbolje, saj je prvi dan igrala dva udarca več od para igrišča, uvrstitev pa je izboljšala v naslednjih dveh rundah, ki jih je odigrala z 72 in 66 udarci.

Babnikova je turnir končala z dvema udarcema pod parom oziroma štirimi več kot zmagovalka, Finka Tiia Koivisto, ki je za nagrado prejela ček za 37.500 evrov. Peto mesto je bilo vredno 8375 evrov.

Čeprav je Babnikova letos odigrala le tri turnirje evropske serije, je v skupni razvrstitvi na 28. mestu. Pogačarjeva je skupno 120.

Naslednji teden bo evropska turneja potekala v Belgiji, v začetku junija pa je na sporedu drugi major sezone, odprto prvenstvo ZDA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!