Grozljiv padec Mateja Mohoriča, ki ostaja v bolnišnici

Drugi športi 16. Maj 202113:52 > 21:09
Matej Mohorič je po grdem padcu že končal letošnji Giro. Foto: Krzysztof Porebski PressFocus

Slovenski kolesar Matej Mohorič (Bahrain - Victorious) je v 9. etapi dirki po Italiji grdo padel. Pri spustu z enega izmed klancev, 112 km do cilja, mu je pri zaviranju pri levem ovinku odneslo zadnje kolo, sledil pa je padec preko krmila na glavo in vrat. Za slovenskega kolesarja je dirka že končana, reševalno vozilo ga je odpeljalo v bolnišnico. Sporočil je, da nima ničesar zlomljenega, kljub blažjemu pretresu možganov pa nima glavobola.

Grd padec slovenskega kolesarja:

Mohorič je bil v ubežni skupini, ko jo je pri spustu s Passo Godija grdo padel in končal na asfaltu. Pri hitrem levem ovinku mu odneslo zadnje kolo, nato pa ga je vrglo preko krmila naravnost na glavo/vrat. Ob tem je tudi kolo ob asfalt trčilo s tako silo, da je prelomilo na pol. Čeprav je Mohorič čakal na rezervno kolo in skušal nadaljevati z etapo, nanj ni mogel sesti, zdravniška služba pa mu je v nadaljevanju nadela vratno opornico in ga na nosilih odpeljala na preglede v bolnišnico. Bahrain je na dirki tako po Mikelu Landi izgubila še Mohoriča. Ekipa iz Bahrajna na Giru zdaj ostaja le še s šestimi kolesarji.

Kmalu po padcu je ekipa Bahrain – Victorious na družbenih omrežjih sporočila, da je Mohoriča v bolnišnico odpeljal rešilec, kjer so opravili rentgenske preglede. Ostal je v bolnišnici na opazovanju zaradi blažjega pretresa možganov. Vse novosti glede zdravstvenega stanja bodo sporočili naknadno.

Na twitterju se je oglasil še Mohorič sam, ki je zapisal, da je v redu. Da sta njegovo kolo in čelada “prevzela” večino udarca ter da je imel izjemno srečo. “Nimam zlomljenih kosti, manjši pretres možganov in brez glavobola trenutno. Nadzoruje me medicinsko osebje naše ekipe,” je še dodal kolesar iz Podblice.

Komentari

Vaš komentar