Zbil kolesarja in odletel z Dirke po Italiji

Drugi športi 14. Maj 202113:28 0 komentarjev
Trk Batesa
Trk Batesa v kolesarja (posnetek zaslona)

Na četrtkovi etapi Dirke po Italiji, prve od sedmih gorskih, bi morali biti v ospredju gorski cilji in napadi favoritov. Žal je največji napad tokrat uprizoril avtomobil ekipe BikeExchange, oziroma direktor moštva Gene Bates, ki je sedel za volanom vozila. 12 kilometrov pred ciljem etape je namreč zbil belgijskega kolesarja Pietra Serryja.

Kolesarje je pot vodila od Grotte di Frasassija do Ascoli Picene. Slabih 16 kilometrov pred ciljem se je začel ciljni vzpon in kot da kolesarji nimajo dovolj skrbi s premagovanjem zahtevnih klancev, jo je tokrat zaradi malomarnosti Gena Batesa skupil Pieter Serry, član ekipe Deceuninck-Quick-Step.

Posnetek trka

Bates je povsem spregledal Serryja, ki se je na zadnjem vzponu oddaljil od glavne skupine. Direktor Team BikeExchange je bil za povzročeno nesrečo s strani UCI-ja že izključen z Dirke po Italiji. Na srečo se je za Belgijca vse dobro končalo, saj je lahko nadaljeval in zaključil etapo. V cilj je pripeljal 14:37 za zmagovalcem Ginom Mäderjem.

“Hvala vsem za podporo. Dobro se počutim in sem lahko zaključil etapo. Hvala ekipi BikeExchange za opravičilo. Vesel sem, da lahko nadaljujem z Dirko po Italiji,” je na Twitterju zapisal Serry.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!