Igralec Las Vegasa priznal: ‘Sem istospolno usmerjen’

Twitter

Carl Nassib, obrambni igralec ekipe Las Vegas Raiders, je včeraj s svojo skupnostjo na Instagramu delil posebno novico.

V mesecu, ko se (zlasti v ZDA) slavi pripadnost gejevski skupnosti in po domovih ljudje razobešajo mavrične zastave, je linebacker moštva Raiders, Carl Nassib, očitno začutil, da je čas za to, da “pride iz omare”.

Na svojem instagram profilu je posnel video, v katerem pozdravi: “Kako ste kaj družba? Z vami želim deliti le to, da me privlači moški spol. To sem želel storiti že nekaj časa, zdaj pa čutim, da je prišel primeren trenutek za to, da se otresem tega bremena.”

28-letnega obrambnega igralca je leta 2016 na naboru izbrala ekipa Clevelanda. Po dveh sezonah je odšel v Tampo, lansko sezono pa odigral v dresu franšize Raiders, ki se je iz Oaklanda preselila v Las Vegas.

Poleg javne objave je Američan 100.000 dolarjev doniral skupnosti, ki pomaga preprečevati samomore mladim istospolno usmerjenim fantom in dekletom.

Glede na to, da gre v primeru ameriškega nogometa za relativno grob šport, ki ga večji del ZDA dojema kot izrazito možatega in po stereotipu neprimernega za istospolno usmerjene, se je na spletu takoj po objavi vsul plaz posmehljivih komentarjev.

Eden izmed številnih se je glasil takole: “Me prav zanima, kako bo na treningu Vegasa, ko se bo moral Nassib soočiti z Richiejem Incognitom.” (op. a.: ta velja za najbolj robatega oz. agresivnega igralca ekipe).

V ligi NFL prav veliko takšnih igralcev, ki bi med ali pa po karieri priznali svojo istospolno usmeritev, ni bilo. Če smo natančni, jih je vsaj sekundo na zelenici preživelo točno deset:

Wade Davis (cornerback)
Kwame Harris (napadalna linija)
David Kopay (tekač)
Ray McDonald (tekač)
Ryan O’Callaghan (napadalna linija)
Jeff Rohrer (linabacker)
Ryan Russell (obrambna linija)
Roy Simmons (napadalna linija)
Jerry Smith* (tight end)
Esera Tuaolo (obrambna linija)

*javnost izvedela šele po njegovi smrti