Izjemna priložnost za Slovenko, da navduši svet

Monika Kučinič bi lahko postala prva Slovenka z zmago v KSW. Foto: Instagram

Slovenska borka Monika Kučinič bo 5. junija debitirala v največji evropski MMA-organizaciji KSW. Na borilnem spektaklu KSW 61 v Gdansku se bo na svojem drugem nastopu v MMA pomerila z domačinko Karolino Owczarz.

Pitbull iz Senovega je svojo kariero zgradila v K-1 in tajskem boksu, januarja lani pa je na dogodku Brave/WFC v Tivoliju debitirala v MMA in navdušila. Čeprav ni nokavtirala Francozinje Jennifer Trioreau, je zanesljivo slavila po enotni sodniški odločitvi, po dolgem času čakanja in vseh odpovedih zaradi pandemije koronavirusa pa bo slovenska borka že čez 15 dni debititrala v izjemno močni organizaciji KSW.

Kučiničeva se bo v Ergo Areni s slamnati kategoriji (do 52 kg) pomerila s Poljakinjo Karolino Owczarz, za katero bo to peti dvoboj v KSW. Začela je z tremi zmagami, na četrtem dvoboju pa je naletela na močnejšo tekmico. Rojakinja Justyna Haba, ki jo kličejo tudi Lara Croft, je Karolino ugnala po do sodniški odločitvi.

Monika je še tretja slovenska predstavnica v KSW. Pred njo sta v poljski organizaciji nastopila tudi Lemmy Krušič in Uroš Jurišič. Oba sta na svoji prvi borbi v KSW izgubila, slovenski negativni niz pa bi lahko 5. junija popravila ravno krvoločna Senovčanka. Kdor jo pozna, o tem niti malo ne dvomi.

Komentari

Vaš komentar