Vladimir Kličko trenira kot bik: “Nihče več se ne smeji”

Drugi športi 19. Maj 202114:54 0 komentarjev
Vladimir Kličko je kljub zrelim letom še vedno v izjemni kondiciji. Foto: Instagram

Nekdanji vladar težke kategorije Vladimir Kličko se je sicer upokojil avgusta leta 2017, po besedah njegovega nekdanjega trenerja Jamesa Alija Bashirja pa bi se znal ukrajinski orjak kmalu vrniti v ring.

Preberite še:

“Vsaj dve leti že govorim, da se bo Vladimir vrnil v ring. Vsi so se smejali in kaj je zdaj? Nihče več se ne smeji. Vladimirja zelo dobro poznam, z njim imam sijajen odnos,” se je Bashir razgovoril pred mikrofoni ukrajinskih medijev.

“V preteklih letih sem bil veliko v Ukrajini, gledal sem, kako trdo trenira. Zakaj bi to počel, če se ne bi imel namena vrniti? Prepričan sem, da bo podrl rekord Georga Foremana in postal najstarejši šampion v težki kategoriji. Prepričan sem, da se bo vrnil in premagal vse od trojke Joshua, Fury, Wilder,” je prepričan ameriški trener.

Ukrajinec je kar 18. uspešno ubranil svetovne naslove. Foto: AP Photo/Frank Augstein

Mlajši od bratov Kličko je v svoji bogati karieri na 69 borbah zabeležil 64 zmag, od tega kar 53 z nokavtom. Petkrat je bil Steelhammer poražen. Po velikanskem šoku proti Tysonu Furyju leta 2015 ga je dve leti kasneje na Wembleyju premagal še Anthony Joshua.

Kličko ima zdaj 45 let, toliko jih je imel tudi Foreman, ko je leta 1994 z zmago nad Michaelom Mooreom postal najstarejši prvak v težki kategoriji. Imel je 45 let in 99 dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!