Jalen Hurts podpisal najdonosnejšo pogodbo v zgodovini NFL

Ameriški nogomet 17. Apr 202317:30 0 komentarjev
Jalen Hurts
Foto: Profimedia

Podajalec ekipe Philadelphia Eagles Jalen Hurts se pristal na petletno podaljšanje pogodbe v vrednosti 255 milijonov dolarjev, s čimer je postal najbolje plačani igralec v zgodovini lige NFL, je prvi poročal novinar NFL Network Ian Rapoport. V pogodbi ima tudi klavzulo, da je orli v teh petih letih ne morejo poslati v drugo ekipo, od teh 255 milijonov pa ima že zdaj zagotovljenih 179 milijonov dolarjev. Dodatnih 15 milijonov lahko zasluži še z bonusi, kar bi mu vrednost petletne pogodbe dvignilo na nekaj 274,3 milijona dolarjev.

Philadelphia Eagles so v pretekli sezoni NFL blesteli. V rednem delu so izgubili le tri tekme in bili prvi v svoji konferenci. V prvem krogu izločilnih bojev so razbili New York Giants, nato še San Francisco 49ers in se zanesljivo uvrstili na Super Bowl.

Tudi v njem so že vodili 24:14, a prednost na koncu zapravili, lovorike pa so se veselili igralci Kansas City Chiefs z izjemnim Patrickom Mahomesom  na čelu. Podajalec ekipe iz Missourija je julija 2020 podpisal desetletno pogodbo v vrednosti 503 milijone dolarjev.

To mu v povprečju nanese 50,3 milijona na leto, medtem ko bo Hurts po novem letno prejemal 51 milijonov dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!