Ameriški nogometaš po filmskem prizoru nacionalni heroj

Ameriški nogomet 7. Mar 202316:17
KJ Osborn; FOTO: Guliverimage

V ligi NFL tudi po SuperBowlu 57 pestrosti ne manjka. Indianapolis je gostil kombinirane vadbe potencialnih novincev za sezono 2023, v središču pozornosti - stran od kamer - pa se je nepričakovano znašel član ekipe Minnesota Vikings.

Lovilec omenjene NFL ekipe KJ Osborn je čez noč postal nacionalni junak, potem ko je nagonsko ukrepal na avtocesti v okolici Austina.

V zvezni državi Teksas je na miren nedeljski večer opazil, kako ob cesti gori osebno vozilo, ki je predhodno trčilo v nadvoz. “Znašel sem se v položaju, za katerega sem mislil, da se mi ne bo pripetil, če živim še milijon let,” je zapisal Osborn. Petindvajsetletni nekdanji član univerze Miami je potoval v Uberju, ko je z voznikom opazil goreč avto. Odločila sta se, da se ustavita, Osborn in še dva mimoidoča pa so s skupnimi močmi iz goreče pločevine rešili nesrečnega voznika.

“Policisti so nam ob prihodu povedali, da se voznik iz avta sam ne bi mogel rešiti, tako da smo mu zagotovo rešili življenje,” je Osborn včeraj dejal na podkastu z najbolje obveščenim novinarjem v ligi NFL, Adamom Schefterjem.

“Pomislil sem, da lahko osebno vozilo v vsakem trenutku eksplodira in da se podajam v veliko tveganje, a mi je voznik Uberja pomagal. Odprl je vrata, žrtev nesreče je bila za volanom še živa, vendar se ni mogla premikati. Ko sva ga potegnila ven, je krvavel, odnesla sva ga kakšnih 15 metrov stran. K sreči ni utrpel resnih poškodb, nameravam ga obiskati v bolnišnici,” je še dodal Osborn.

Osborna so Vikings na naboru leta 2020 izbrali v 5. krogu. Od tedaj ima na “kontu” 1305 jardov po zraku in 12 “touchdownov”

Ob igranju za Minnesoto lovilec opravlja magisterij iz kazenskega prava z upanjem, da bo po igralski karieri delal za FBI ali ameriško tajno službo. Z junaško potezo pred par dnevi si je za kaj takega ustvaril odlične reference.

Komentari

Vaš komentar