Janja Šegel v Romuniji do 13. mesta

Foto: Guliverimages

Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel je na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Otopeniju osvojila 13. mesto na 100 m hrbtno. Z 59,39 je bila tri stotinke sekunde hitrejša kot v jutranjih kvalifikacijah, uvrstitev med deseterico pa je zapravila z nekaj slabšim prihodom v cilj.

“Končno 13. mesto je dobro. Nisem pa najbolj zadovoljna z rezultatom. Začela sem dobro, na koncu pa mi je malo zmanjkalo moči, a je bilo vseeno v redu. Že jutri me čaka tekma na 200 m prosto, kjer si želim polfinale. Potem pa bomo videli naprej,” je po tekmi povedala Janja Šegel.

“Janja je šla popoldan na vse ali nič. Na žalost je na zadnjih 25 zaradi prehitrega začetka preveč popustila. Tako sva se dogovorila. Bova pa posvetila hrbtni tehniki v nadaljevanju njene kariere več časa in mislim, da se bo to tudi poznalo na njenih rezultatih,” pa je dodal trener Matija Medvešek.

Prireditelji so podelili sedem kompletov kolajn. Na 200 m mešano je izjemen izid dosegel Britanec Duncan Scott, ki je z 1:50,98 le za dobro desetinko sekunde zgrešil evropski rekord. Francozinja Beryl Gastadello je osvojila krono na 100 m prosto, njen rojak Mewen Tomac je zmagi na 50 m hrbtno dodal še zlato na 100-metrski razdalji.

Z 2:16,09 je bila razred zase na 200 m prsno Nizozemka Tes Schouten. Drugo zlato je osvojil tudi Švicar Noe Ponti, ki je bil po 100 metrih delfin boljši še na enkrat daljši razdalji. Za evropskim rekordom Madžara Laszla Ceha je z 1:49,71 zaostal 71 stotink. Nizozemka Kira Toussaint je ob zmagi na 50 m hrbtno za lastnim evropskim rekordom s 25,82 zaostala za 22 stotink.

Veliko bolj živahno bo v slovenskem taboru v soboto dopoldne. Nežo Klančar čaka tekma na 50 m delfin, Janjo Šegel in Katjo Fain na 200 m prosto ter Taro Vovk in Tino Čelik na 50 m prsno.