Joshua bo treniral tudi s Floydom in Kličkom

Drugi športi 22. Apr 202112:01 0 komentarjev
Vladimir Kličko Anthony Joshua
Axel Heimken/picture-alliance/dpa/AP Images

Boksarski svet z nestrpnostjo pričakuje obračun dveh najboljših boksarjev težke kategorije - Anthonyja Joshue in Tysona Furyja. Joshua se že dalj časa pripravlja na obračun z rojakom, v prihodnje pa bi se mu na treningu lahko pridružili tudi dve legendni plemenite veščine.

#related-news_0

Anthony Joshua in Tyson Fury sta podpisala pogodbo za dve borbi, ki naj bi ju videli v letošnjem letu. Za zdaj lokacija in datum prvega dvoboja ostajata neznana, čeprav je “javna skrivnost”, da se bosta Britanca prvič pomerila v Savdski Arabiji.

Joshua bi na treningu z veseljem združil moči z nekdanjima zvezdnikoma boksa. “Mayweather je velik človek. Imeti nekoga s takšnimi boksarskimi možgani ob sebi je velika stvar. Če ste boksar, potem morate biti v bližini takšni ljudi,” je dejal Joshua, ki je v preteklosti premagal tudi legendarnega Vladimirja Klička. Ukrajinski velikan je pod udarci Britanca padel v 11. rundi.

Nogometaši bi morali preživeti čas z velikimi nogometaši, da bi bili boljši. Levi bi se morali družiti z levi, ne pa z ovcami, ni tako? Dobri boksarji bi morali biti skupaj, da bi bili boljši. Jaz bi zagotovo to naredil. Jaz bi ob sebi želel imeti Foremana, Holyfielda, Durana, Leonarda. In, seveda, Mayweatherja, 100 odstotno. Vladimir Kličko je vselej več kot dobrodošel. On je inspiracija za otroke v telovadnicah širom sveta,” je pojasnil 31-letnik iz Watforda.

Joshua je v 24 borbah izgubil samo enkrat, ko ga je presenetil Andy Ruiz, medtem ko Fury še ne pozna poraza – 30 zmag (21 s KO) in remi.

Joshua, olimpijski prvak iz leta 2012, je trenutno svetovni prvak po verzijah WBA, WBO in IBF, Fury pa ima v lasti naslov najboljšega po verziji WBC. Zmagovalec dvoboja bo postal prvi absolutni vladar težke kategorije v 21. stoletju, sploh prvi po Lennoxu Lewisu.