Kauzer skoraj ostal brez finala, nato poletel do zmage

Drugi športi 11. Jun 202213:23 0 komentarjev
Peter Kauzer. Foto: Nina Jelenc

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je zmagovalec prve tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v češki Pragi. Potem ko se je skozi šivankino uho kot deseti uvrstil v finale, je nato na brzicah v češki prestolnici z odliko opravil vožnjo in slavil s skoraj sekundo prednosti pred tekmeci.

Dobitnik srebrne kolajne z olimpijskih iger v Riu de Janeiru 2016 je že v polfinalu odlično opravil z brzicami v češki prestolnici, a ga je ena napaka, zaradi katere je nekaj časa obstal v vodi, skorajda stala nastopa v finalu.

S časom 97,18 je za las ujel najboljšo deseterico, v finalu pa je nadgradil svoj nastop in s časom 95,54 postavil visoko letvico za preostalih devet tekmecev. Nihče ga ni več prehitel, drugo mesto pa je zasedel Italijan Giovanni De Gennaro, ki je z dvema sekundama pribitka po dotiku zaostal 0,95 sekunde. Tretji je bil Švicar Martin Dougoud (+1,74).

S tem je 38-letni Hrastničan na mednarodni ravni slavil prvič po letu 2018, ko je postal evropski prvak prav v češki prestolnici.

V polfinalu sta se nastopa ponesrečila Martinu Srabotniku in Žanu Jakšetu. Oba sta izpustila vratca, na koncu pa zasedla 34. oz. 37. mesto.