Alta Badia: Zmaga Pinturaultu, Kranjec deveti

Alpsko smučanje 20. Dec 20208:38 > 14:31 0 komentarjev
Žan Kranjec
Twitter

Smučarska turneja po Dolomitih se je nadaljevala v Alta Badii, kjer se odvil četrti moški veleslalom sezone 2020/21 svetovnega pokala. Najhitrejši čas je postavil Alexis Pinturault. Za Francoza je to prva zmaga na veleslalomu na italijanskih tleh.

Žan Kranjec, ki je za vodilnim po prvem teku zaostal šest desetink sekunde za šesti čas, na drugi progi pa v zgornjem delu naredil napako, ki ga je stala pol sekunde, tako da je svojo jubilejno stoto preizkušno zaključil na 9. mestu. Nastop Vodičana je bil vprašljiv, a se je odločil, da bo po družinski tragediji nadaljeval sezono. Najboljši slovenski alpski smučar je svoj veleslalom posvetil očetu, ki je nedavno umrl. Nosil je čelado s posvetilom.

 

Kranjec je izjemoma nastopil brez sponzorske čelade. Namesto te si je nadel črno čelado s sporočilom, da nastopa v spomin na očeta. “Dad, for you!” oziroma “Oče, zate“. Na odru za zmagovalce so se znašli Alexis Pinturault, Norvežan Atle Lie McGrath (+0,07) ki je prvič v karieri stal na stopničkah ter Švicar Justin Murisier (+0,24). Jutri moške čaka slalom pod žarometi v Madoni d’Campiglio.

V Val d’Iseru v Franciji je bil po 295 dneh na sporedu svetovnega pokala znova ženski superveleslalom. Zmage se je veselila Čehinja Ester Ledecka in s tem svoji državi prismučala sploh prvo zmago v tej disciplini svetovnega pokala. Ilka Štuhec je končala na 14. mestu.

Getty Images

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!