Krošelj že zaključil z ljubljanskim turnirjem

Na tekmi med Slovenijo in Avstrijo je bil za najboljšega posameznika izbran vratar Gašper Krošelj.

Na prvi tekmi prijateljskega turnirja v Ljubljani je bil za najboljšega igralca izbran vratar Gašper Krošelj, ki je z igrami na tivolskem ledu že zaključil. Selektor Matjaž Kopitar prvi dan zadovoljen z videnim.

Ob zmagi nad Avstrijo je slovenska izbrana vrsta v pomlajeni zasedbi vse tri gole dosegla že v prvih petnajstih minutah. Na drugi strani so naši severni sosedi mrežo vratarja Gašperja Krošlja zatresli le enkrat, 34-letnik pa je zbral še 28 obramb. Ob koncu srečanja je bil izbran za najboljšega igralca tekme.

“Res smo veseli, da smo danes zmagali. Zelo dobro je bilo po dolgem času spet igrati hokej, super smo odprli ta turnir. Za nami je skoraj mesec dni treningov na Bledu in v Ljubljani, komaj smo čakali, da se tekme začnejo. Avstrijci so imeli pred tem že nekaj tekem, za nas je bila tale prva. Vseeno smo kar dobro pripravljeni. Moja poškodba še ni povsem odpravljena, ampak zdaj prihaja poletje in počitek. Upam, da bo vse v redu,” je dejal nekdanji član Jesenic, ki pa – kot je razkril selektor Matjaž Kopitar – ne bo več branil na tem prijateljskem turnirju.

“Imamo štiri vratarje, ker je Krošelj želel trenirati in igrati z nami, sam pa mu kot številki ena v naših vratih enostavno nisem mogel reči ne. Z današnjo tekmo je svoje na tem turnirju opravil, na naslednjih štirih tekmah bomo rotirali ostale tri vratarje (Gračnarja, Pintariča in Usa, op. p.),” je povedal slovenski selektor.

Kopitar je bil vesel, da je kljub le štirim treningom v kompletni zasedbi videl obrise prave igre, tiste dogovorjene s treningov. “Dali smo jim smernice, oni pa so jih upoštevali. To je zame zmaga. Lahko rečem, da sem zadovoljen. Z Avstrijci imamo neko rivalstvo, morda je tudi to botrovalo k temu, da smo hitro izenačili. Verjetno nihče ni pričakoval, da bo rezultat prve tretjine tudi končni izid. Ostali smo zbrani, po prvem ubranjenem ‘penalty-killingu’ je igra spet stekla.” 

Oče najuspešnejšega slovenskega hokejista v ligi NHL Anžeta Kopitarja, je poudaril, da bo postavo znova premešal za tekmo s Francijo, po imenih najmočnejšo ekipo na turnirju. “To je za nas super. Igrati moramo težke tekme, da vidimo, kje smo. Pripravili bomo strategijo in se je čim bolj skušali držati.” Francija je v uvodni tekmi s precejšnjimi težavami s 3:2 premagala Romunijo, a galski petelini v zadnjem tednu praktično niso trenirali zaradi okužbami s koronavirusom. Poleg slovensko-francoskega obračuna bosta jutri še tekmi Avstrija-Poljska in Ukrajina-Romunija. Danes bo v Tivoliju ob 13. uri še srečanje Poljska-Ukrajina, ki je bilo včeraj prestavljeno zaradi težav Ukrajincev s hokejsko opremo. Bodo pa na jutrišnjih tekmah skoraj zagotovo lahko prisotni tudi gledalci, po vladnem sproščanju ukrepov bo dvorana lahko polovično zasedena, seveda ob upoštevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Turnir Premagajmo Covid-19, spored

danes ob 13. uri: Poljska – Ukrajina

jutri ob 13. uri: Avstrija – Poljska

jutri ob 16.30: Ukrajina – Romunija

jutri ob 20. uri: Francija – Slovenija

Komentari

Vaš komentar