Za uvod z Avstrijo

Drugi športi 15. Maj 202111:16 0 komentarjev
V Ljubljani bo potekal prijateljski turnir. Foto: HZS

S tremi tekmami se danes v Ljubljani začenja mednarodni prijateljski hokejski turnir. Slovenija bo na začetku igrala z Avstrijci, tekma v hali Tivoli je na sporedu ob 16.30.

Hala Tivoli bo od danes do naslednjega petka gostila petnajst tekem med hokejskimi reprezentancami. Turnir bo potekal namesto odpadlega svetovnega prvenstva divizije I, imel pa bo prijateljski značaj. Kljub temu so ekipe reprezentančni zbor (za Slovenijo prvi po štirinajstih mesecih) vzele resno, risom bo služil predvsem kot dobra priprava za avgustovske kvalifikacije na Norveškem. Poleg slovenske izbrane vrste se bodo na ljubljanskem ledu predstavile še Francija, Romunija, Poljska, Ukrajina in Avstrija.

Prav tekma s severnimi sosedi bo za slovenske fante prvi izziv, to bo tudi otvoritvena tekma turnirja. Risi so se v kompletni postavi zbrali v sredo, ko so se moštvu pridružili še igralci iz Olimpije in Jesenic. Skupno selektor Matjaž Kopitar računa na 28 hokejistov, s katerimi je opravil štiri treninge. Na turnirju bomo poskušali igrati hitro in enostavno. To so mladi fantje, ki so vsi odlični drsalci. Pričakujem veliko borbenosti, seveda bodo tudi kakšne napake, a to je vse pričakovano. Skušali bomo graditi iz tekme v tekmo, iskati izboljšave in postaviti temelje s temi fanti,” je dejal 55-letni Jeseničan.

Nekdanji slovenski reprezentant se pred prvenstvom ozira predvsem na svoje varovance in igro Slovenije, nasprotnikom ne posveča veliko pozornosti. Med risi tokrat ni nekaterih uveljavljenih imen, a Kopitar poudarja: “Vrata reprezentance niso nikomur zaprta, tokrat smo se v trenerskem štabu odločili za te fante, ki so tukaj in vesel sem, da so se večinoma vsi odzvali. Čakamo še desetega branilca, kakšnih drugih težav v ekipi nimamo. Zanima me, kako se bodo fantje odzvali.”

“Finale je bil izenačen, bilo bi pa seveda lepše, če bi se kluba pomerila v finalu Alpske hokejske lige. V tem primeru bi bilo še več naboja, a ne glede na vse, bil je res zanimiv finale,” se je ob koncu selektor dotaknil še zaključka državnega prvenstva, ki se je po petih tekmah končal s slavjem Jesenic.

Danes bosta poleg srečanja med Slovenijo in Avstrijo, ki je v zadnjih letih dobil kar naziv derbi, še tekmi med Romunijo in Francijo (20.00) ter Poljsko in Ukrajino (22.45). Zadnja se bo začela tako pozno zaradi zamude pri prihodu ukrajinske opreme.

Turnir Premagajmo covid-19, spored prvega dne

ob 16.30 Slovenija – Avstrija

ob 20.00 Romunija – Francija

ob 22.45 Poljska – Ukrajina

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!