Darko Jorgić do uvrstitve med osem najboljših

Drugi športi 25. Jun 202313:07 0 komentarjev
Darko Jorgić
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je uvrstil v ponedeljkov četrtfinale evropskih iger v Krakovu. Drugi nosilec je v osmini finala ugnal Avstrijca Roberta Gardosa, izid je bil 4:2 (2, 9, -12, -10, 7, 10).

Tako kot v prvem dvoboju proti Romunu Ovidiuju Ionescuju se tudi v drugem proti nekdanjemu dobitniku bronaste kolajne z evropskega prvenstva se Hrastničan ni sprehodil do zmage. Po prvem nizu, ki ga je dobil z 11:2, je sicer kazalo na to, a v naslednjih je imel kar precej težav, predvsem ob koncu. V treh je vodil z 10:6, v drugem je prednost še ohranil, v naslednjih dveh pa jo zapravil, tako da je Avstrijec prišel do izenačenja.

Čeprav je ves čas dvoboja kazal nervozo, pa se 14. igralec sveta vendarle dovolj umiril, da je našel odgovor, dobil naslednja dva niza, se uvrstil v četrtfinale in s tem izboljšal dosežek s prejšnjih iger v Minsku.

“Nisem pričakoval lahkega dela, a kaj takega tudi ne. Da nekdo zapravi 16 zaključnih žogic, ni nekaj običajnega, zmagal bi lahko s 7:0. A moram priznati tekmecu, da je mojster provokacij. Izkušen kot je, ve, kako tekmeca napraviti živčnega. Po zaostanku z 0:2, ko sem ga presenetil s servisi, ga je začelo vse motiti, prekinjal je dvoboj, odganjal fotografe, se jezil po vsaki izgubljeni žogici. To sicer vedno dela, zato ni ravno priljubljen, a danes je svoj cilj dosegel. Na koncu pa mu to vendarle ni pomagalo, da bi me premagal” je obračun pokomentiral Jorgić. Ta se v Krakovu dobro počuti, s formo je zadovoljen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!