Jorgić iz Zagreba s sklonjeno glavo

Drugi športi 16. Jun 202222:20 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Slovenski namiznoteniški igralci so hitro zaključili turnir serije WTT Contender v Zagrebu. Potem ko se nobenemu na glavno tekmovanje ni uspelo prebiti iz kvalifikacij, so že v prvem krogu glavnega turnirja izpadli tudi Darko Jorgić in ženska dvojica Ana Tofant/Katarina Stražar, ki so bili na glavni del tekmovanja uvrščeni neposredno.

Jorgića, drugega nosilca in šestega igralca sveta, je presenetljivo s 3:1 premagal Indijec Sathiyan Gnanasekaran, 34. igralec z lestvice ITTF. Hrastničan je gladko, z 11:6 dobil prvi niz, nato pa je izgubil tri izenačene nize, ki so se končali z 12:10, 11:9 in 12:10.

“Danes se mi žal ni izšlo. Dvoboj sem odprl dobro, nato v drugem nizu vodil z 9:6, vendar mi je padla zbranost in preprosto nisem našel pravih rešitev. Verjetno je za mano prišla tudi utrujenost z zadnjih turnirjev in tekem v nemški ligi, tako da glava, preprosto rečeno, ni bila prava. Takšni porazi se dogajajo, ampak iz njih se je potrebno česa naučiti, predvsem pa pobrati,” je svoj nastop komentiral Jorgić.

Od Tofantove in Stražarjeve sta bili s 3:0 (1, 9, 7) boljši domači igralki Mateja Jeger in Hana Arapović.

Naslednji turnir serije bo na Otočcu, od 20. junija do 26. junija pa tam ne bo igrala najmočnejša slovenska zasedba, reprezentante namreč čaka nastop na sredozemskih igrah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!