Jorgić za uvod premagal nevarnega Portugalca

Drugi športi 3. Nov 202220:57
Foto: Aleš Fevžer

V Novi Gorici se je danes začel glavni turnir namiznoteniške serije WTT Contenders z nagradnim skladom 75.000 ameriških dolarjev. Darko Jorgić, glavni slovenski adut, deseti igralec sveta in prvi nosilec, ga je začel uspešno, v boju za uvrstitev med najboljših 16 je s 3:1 (5, -6, 3, 3) premagal nevarnega Portugalca Thiaga Apolonio.

V osmini finala se bo Hrastničan meril s Hrvatom Tomislavom Pucarjem, od katerega je bil v preteklosti boljši na nekaterih pomembnih dvobojih.

Odločilni niz:

Za uvrstitev v osmino finala pa je malo zmanjkalo Deniju Kožulu. S 3:2 (9, 6, -8, -6, 7) ga je ugnal Romun Iulian Chirita.

Več sreče in zbranosti je imel Logatčan v konkurenci mešanih parov. Skupaj s Katarino Stražar sta v osmini finala s 3:2 premagala Luksemburžana Erica Gloda in Sarah de Nutte, čeprav sta že zaostajala z 0:2. Za uvrstitev v polfinale bosta v petek igrala proti Indijcema Sahtyjanu Gnanasekaranu ter Maniki Batra.

Kožul bi moral nastopiti tudi v konkurenci moških parov, a sta z njegovim nesojenim partnerjem Nemcem Ricardom Waltherjem dvoboj predala. Se je pa med moškimi pari med osem uvrstil Jorgić, skupaj s klubskim soigralcem Čehom Tomašem Polanskym sta bila s 3:2 boljša od Poljakov Macieja Kubika in Samuela Kulczyckija. Naslednja tekmeca slovensko-češkega para bosta Romun Ovidiu Ionescu in Španec Alvaro Robles.

Med posameznicami sta obe Slovenki izpadli. Stražarjevo je s 3:0 (11, 3, 8) premagala Čehinja Hana Matelova, Ano Tofant pa s 3:1 (10, -9, 9, 6) Južnokorejka Shin Yubin. Slednja je bila skupaj s Kim Hayeong usodna tudi za dvojico Stražar/Tofant, Slovenki sta izgubili z 1:3.

Komentari

Vaš komentar