Namiznoteniški šampion dokazuje, da spada med najboljše

Drugi športi 26. Nov 20217:24 0 komentarjev
Darko Jorgić
Foto: Kin Cheung/AP

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić nadaljuje odlične predstave na svetovnem prvenstvu v Houstonu. V tretjem krogu je Jorgić s 4:2 (12, 7, -7, 6, -4, 5) premagal Rusa Kirila Skačkova in se prvič v karieri uvrstil med 16 najboljših. V osmini finala bo njegov tekmec četrti igralec sveta, Brazilec Hugo Calderano.

Izkušeni, 34-letni Kiril Skačkov, 53. igralec svetovne lestvice ITTF, in enajst let mlajši Darko Jorgić sta se do tekme tretjega kroga SP med seboj pomerila dvakrat, obakrat je bil boljši Rus. Toda v Houstonu se je tehtnica obrnila na stran Hrastničana, ki je bil v napetem uvodnem nizu bolj zbran v končnici, po dobri igri v drugem nizu pa je povedel z 2:0.

Vendar se Skačkov ni predal in v tretjem je Jorgiću odvzel prvi niz na tem prvenstvu, kar pa varovanca Andreje Ojsteršek Urh ni zaustavilo. Po dokaj gladko dobljenem četrtem nizu je Jorgić v petem spet nekoliko popustil, njegov siloviti backhand pa je spet do izraza prišel v šestem nizu, ko si je dokončno zagotovil nastop v osmini finala.

“Vesel sem preboja med najboljših 16 na svetu. Tokrat je šlo bolj za taktičen obračun in končno sem Rusa le premagal. Forma še vedno ni takšna, ki bi si jo želel, toda na koncu je bila najbolj pomembna zmaga,” se je za slovensko namiznoteniško zvezo tretje posamične zmage v Houstonu veselil Darko Jorgić.

Darko Jorgić znova dokazuje, da spada med najboljše namiznoteniške igralce na svetu. Foto: Guliverimage

Veliko težje delo ga čaka v osmini finala. Calderano je šele v sedmem nizu ugnal varovanca Bojana Tokića, Belgijca Cedrica Nuytincka s 4:3 (6, 8, -6, -8, 7, -7, 5). Pred dvema mesecema na turnirju WTT Star Contender v Dohi sta se pomerila v finalu, s 4:2 pa se je zmage veselil 25-letni Brazilec, ki je avgusta na olimpijskih igrah Tokio 2020 v tretjem krogu premagal tudi Tokića.

“Dejstvo je, da gre za odličnega igralca, navsezadnje je četrti na svetovni lestvici, tako da je pred nama še en velik dvoboj. V Dohi je bil boljši on in iskreno upam, da mu vrnem za ta poraz, vendar bom moral prikazati odličen namizni tenis in dvoboj odigrati najboljše, kar se da,” se obračuna z Brazilcem veseli Jorgić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!