Le pol leta po upokojitvi umrl zvezdnik Denver Broncos

Ameriški nogomet 10. Dec 202116:43 > 19:23 2 komentarja
Foto: David Zalubowski - AP via Guliverimage

Tekom sinočnje tekme med Pittsburgh Steelers in Minnesota Vikings je skupnost lige NFL obšla nadvse žalostna novica o smrti nekdanjega zvezdnika ekipe Denver Broncos, Demaryius Thomas. Slednji je imel v zadnjem letu dni velike težave s srcem. Podrobnosti smrti še niso znane.

Ameriški športni svet se je danes prebudil v turobno jutro.

Svet je obkrožila novica o prezgodnji smrti Demaryiusa Thomasa, nekdanjega lovilca ekipe Denver Broncos, ki je še pred petimi leti stal na odru za podelitev šampionskega Lombardijevega pokala, potem ko so nogometaši iz Kolorada v takratnem Super Bowlu na čelu s Peytonom Manningom porazili Carolina Panthers.

Thomas, ki je v svoji karieri nastopal tudi za Houston, New York Jets in New England, se je dokončno upokojil šele pred pol leta, na božič bi praznoval svoj 34 rojstni dan. Kot poročajo ameriški mediji, ni umrl nasilne smrti.

Ni mu bilo z rožicami postlano

Thomasa so leta 2010 v prvem krogu nabora izbrali Denver Broncos, lahko se je pohvalil, da je bil kar petkrat zapored izbran v postavo za tekmo zvezd (Pro Bowl), vrhunec kariere pa je osvojitev šampionskega prstana v sezoni 2015.

Več njegovih nekdanjih soigralcev je trdilo, da je v zadnjih mesecih trpel za srčnimi težavami. Lovilec, ki je sicer obiskoval univerzo Georgia Tech, je imel težko otroštvo. Ko je bil star 11 let so mu mati zaradi preprodaje drog aretirali in poslali v zapor, oče je bil vojak in veliko zdoma, zato si je Thomas med drugim denar služil z obiranjem koruze in graha.

Kot je za ESPN povedala njegova sestrična LaTonya Bonseigneur, je imel v zadnjem letu dni preveč srčnih zastojev, da bi jo smrt resnično presenetila.

Menda se je zadnji, usoden, na njegovem domu v kraju Roswell (zvezna država Georgia) zgodil medtem, ko se je Demaryius prhal.

Takoj po tragični vesti se je na družbenih omrežjih vsul plaz zapisov igralcev, novinarjev in oboževalcev ameriškega nogometa. Skupni imenovalec je naslednje: “Demaryius Thomas je bil vrhunski igralec ameriškega nogometa, a še boljši človek.”

Thomas je bil zaslužen za enega izmed najbolj norih zaključkov tekme v končnici lige NFL tega tisočletja, ko je v svoji drugi sezoni z Broncos na srečanju proti Pittsburghu že na prvi akciji podaljška ujel žogo podajalca Tima Tebowa ter jo odnesel v končno cono za zmago.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje