NFL: Zmago Cincinnatija zasenčila resna poškodba Tue

Foto: guliverimage

Podajalec Miami Dolphins Tua Tagovailoa je v drugem polčasu tekme proti Cincinnati Bengals po poškodbi glave in vratu tekmo zapustil na nosilih.

Tagovailoa je poškodbo utrpel ob sacku Josha Tupouja nekaj minut pred koncem drugega dela tekme. Ob udarcu ob tla so se mu prsti takoj prekrižali, kar je kazalo na prisotnost resne nevrološke poškodbe . Dobrih 10 minut je trajalo, da ga je zdravniška služba ob obnemelem stadionu v Cincinnatiju naložila na nosila in ga odpeljala v bolnišnico.

Dolphins so kmalu sporočili, da je Tagovailoa zavesten. Premika lahko vse okončine, a na končno diagnozo bo potrebno še počakati.

Nova poškodba podajalca se je zgodila le štiri dni po tekmi z Buffalom, ko se je Tua po udarcu v eni izmed akcij vidno opotekal. Tagovailoa je opravil test na simptome pretresa možganov, ki uradno ni pokazal ničesar. Dolphins so ga pustili v igri, liga NFL in NFLPA pa sta v ponedeljek sprožila raziskavo o protokolu glede pretresa možganov in morebitnem kršenju le-tega. Kakšne bodo posledice brezbrižnosti Delfinov (in lige NFL), pa bo pokazal čas.

Poškodba Tagovailoe je vplivala na fokus domačih na tekmo. Bengals so do zmage prišli v zadnji četrtini. Teddy Bridgewater je delfine ob zaostanku s 15:20 pomikal po igrišču, a je po nesporazumu z Mikom Gesickijem vrgel prestreženo podajo. Vonn Bell je s svojo drugo prestreženo podajo na tekmi žogo vrnil na polovico Miamija. Priložnost za zmago je izkoristil Joe Burrow, ki je najprej našel osamljenega JaMarrja Chasa za 36 jardov, tri akcije kasneje pa je za svoj drugi touchdown večera podal Haydnu Hurstu.

Liga NFL, 4. teen

Četrtek, 29. september:

Cincinnati Bengals – Miami Dolphins 27:15