NFL: Zvezdnika oživljata svojo zarjavelo kariero

Ameriški nogomet 12. Nov 20218:13 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Po sagi v Cleveland Browns in grdem razhodu, je Odell Beckham Jr. dobil nov dom. Enoletno pogodbo je podpisal z Los Angeles Rams. Na drugi strani so se podajalca potrebni Carolina Panthers zatekli k staremu znancu - Camu Newtonu.

 

Čeprav so poročila iz onkraj luže namigovala predvsem na tri ekipe (Green Bay, Kansas City and New Orleans), pa se je na koncu odločil za Los Angeles Rams.

Beckham je praktično izsilil svoj odhod iz Clevelanda, potem pa Browns niso uspeli najti nobenega partnerja za morebitno menjavo. V torek je Beckham postal prosti igralec in je zato izbral katerokoli ekipo po svojem okusu.

Pred odhodom iz moštva Browns je Beckham upravičeno izpustil zadnja dva treninga, potem ko je lovilčev oče javno objavil video z izseki, ko je bil Beckham popolnoma odkrit, a mu podajalec Baker Mayfield ni vrgel žoge. Beckham starejši se je ob tem spraševal o dejanski motiviranosti Mayfielda in njegovih zmožnostih.

Generalni menedžer Andrew Berry je že minuli petek novinarjem izjavil, da poteze ni sprožil niti video niti aktivnosti na družbenim omrežjih (npr. LeBron James je od Clevelanda želel, da osvobodijo Beckhama, #FreeOBJ). Dejal je, da je odločitev o tem, da Odella odpustijo, sprožilo “več dejavnikov, ki so se pojavili v daljšem časovnem obdobju”.

Beckham se bo tako pridružil Ramsom, ki so trenutno med najuspešnejšimi moštvi lige. Moči bo Beckham združil z Matthewom Staffordom in napadom, ki je v samem vrhu lige — trenutno so četrti v jardih na tekmo, tretji v doseženih jardih po zraku in peti po številu doseženih točk. Stafford sicer že ima zavidljivo dober napad s Cooperjem Kuppom na čelu (trenutno vodilni lovilec lige), Beckham prihod pa bo bržkone le še okrepil njihov napad.

Cam Newton nazaj v Karolino

Nekdanja številka ena pri Carolina Panthers je nazaj. Newton, ki je v sezoni 2015 osvojil naziv najkoristnejšega igralca lige in Panthers popeljal vse do Super Bowla, je s svojo nekdanjo ekipo podpisal enoletno pogodbo, vredno 10 milijonov dolarjev. Od tega je 4,5 milijonov zagotovljenih.

Ponovna združitev je bila bržčas ideja trenerja Panterjev Matta Rhula. Slednji naj bi že v začetku tedna kontaktiral Newtona o morebitni vrnitvi v Charlotte. “Ponudbo je navdušeno sprejel,” je dejal Rhule na četrtkovi konferenci. Panthers so se za to potezo odločili potem, ko se je njihov prvi podajalec Sam Darnold poškodoval za vsaj mesec dni.

Newton je v četrtek že prestal zdravniški pregled in bo v nedeljo zaigral bržčas prvič po sezoni 2020, ko je nosil dres New England Patriots. Slednji so z Newtonom novo pogodbo podpisali marca, a so ga nato avgusta odpustili. Newton je takrat ugibal, da je bil prevelika distrakcija, razlog za slovo od Patriotsov pa naj bi bilo tudi dejstvo, da se Newton ni cepil proti Covidu 19.

V vmesnem času se je Newton bojda premislil in prejel cepivo, zato bo najverjetneje zaigral že v nedeljo proti Arizoni. V kolikor na to ne bo pripravljen, pa bo zagotovo zaigral v 11. tednu, ko se bodo Panthers pomerili proti Washingtonu, katerih trener je nekdanji Newtonov strateg Ron Rivera.