Nov mejnik Ovečkina ob zmagi Washingtona

Drugi športi 5. Apr 20218:43 0 komentarjev
Aleksander Ovečkin
Foto: Photo/Frank Franklin II

V noči na ponedeljek so v Ligi NHL odigrali šest obračunov. Arizona je s hat-trickom branilca Jakoba Chychruna po podaljšku odpravila Anaheim, Aleksander Ovečkin pa je dosegel 725. zadetek v karieri.

Jakob Chychrun je bil nepričakovani junak zmage Arizone po podaljšku. Anaheim je vodil vse do 56. minute, ko je Chychrun sprva izenačil na 2:2, kasneje pa srečanje tudi odločil v drugi minuti podaljška.

Presenetljive zmage se je veselila zadnjeuvrščena ekipa centralne skupine Detroit, ki je s 5:1 odpravila aktualne prvake Lige NHL, hokejiste moštva Tampa Bay.

Nov mejnik je postavil Aleksander Ovečkin, ki se je z Wahingtonom veselil zmage proti New Jerseyju s 5:4. Ruski zvezdnik je dosegel 725. zadetek v karieri in samo še za šest golov zaostaja za Marcelom Dionnejem, ki je na petem mestu večne lestvice najboljših strelcev Lige NHL. Ovečkin je dosegel tudi svoj 265. zadetek ob igralcu več, s čimer se je ne drugem mestu lestvice izenačil z Brettom Hullom. Na prvem mestu je Dave Andreychuk (274).