‘Ognjemet’ v Dohi: Jorgić proti samim težkokategornikom

Drugi športi 30. Dec 202317:09 0 komentarjev
MACAO TABLE TENNIS WTT CHAMPIONS MACAO 2023 (CN)
Darko Jorgić; FOTO: Profimedia

Šestnajst najboljših namiznoteniških igralcev sveta bo od srede do petka, 5. januarja, v Dohi nastopilo na finalnem turnirju WTT z nagradnim skladom 340.000 ameriških dolarjev. Med njimi bo tudi Slovenec Darko Jorgić, ki bo leto 2023 končal na 14. mestu svetovne lestvice ITTF.

Prvi je Kitajec Fan Zhendong, ki bo v Katarju tudi prvi nosilec.

V Dohi se obeta močan turnir, saj nihče od prve šestnajsterice svetovne lestvice ni odpovedal svojega nastopa. Vseh šestnajst igralcev bo od 8. do 13. januarja v Dohi nato nastopilo na prvem WTT Star Contender turnirju v letu 2024.

Jorgić bo v Dohi edini slovenski predstavnik, medtem ko bosta Deni Kožul in Peter Hribar svojo pot na WTT turnirjih začela v ZDA, kjer bosta nastopila na turnirju Feeder Corpus Christi v Teksasu.

“Zaključni turnir je res nekaj posebnega, saj bodo na njem zbrani najboljši igralci sveta. Iskreno upam, da mi uspe kakšen ‘skalp’, veliko pa bo odvisno od žreba. Ker je odprt, lahko v prvem krogu igram s prvim igralcem sveta ali pa 16. Mislim, da je forma dobra, da sem vrnil nazaj tisto dobro igro, glavo imam mirno, igram sproščeno in verjamem, da bom to potrdil tudi na turnirju,” je pred odhodom v Katar dejal najboljši slovenski namiznoteniški igralec Jorgić.

Z mislijo na Pariz

“V zadnjem času sem veliko delal na nekaterih kombinacijah, ki jih do zdaj nisem igral in morda se bo to pokazalo že v Dohi. Januar bo resnično natrpan, kajti tako po koncu WTT Finals letim nazaj v Nemčijo, ker 7. januarja igramo finale nemškega pokala s Saarbrücknom, nato pa se dan pozneje vračam v Katar,” je za uradno stran Namizno-teniške zveze povedal slovenski as.

Darko Jorgić
Foto: Aleš Fevžer

Po drugem turnirju v Dohi ga 20. in 21. januarja čaka evropski TOP 16, kjer bo skušal ubraniti lansko in predlansko zmago, za konec meseca pa Hrastničana čaka še turnir v Goi. “Vse to so pomembni turnirji, saj se želim vrniti med najboljših deset na svetu, hkrati pa bo to dobra priprava za olimpijske igre,” dodaja Zasavec.

“Olimpijske igre bodo vrhunec za vse najboljše igralce na svetu, ne samo zame. Dejstvo je, da bo januar zelo natrpan, ampak to je edini način, da pridem v formo in jo potem držim vse do Pariza. Verjetno me do takrat čaka veliko potovanj v iskanju sparing partnerjev za trening. Tako sem pred mesecem dni treniral s Švedoma Trulsom Möregaardhom in Mattiasom Falckom, kar mi je zelo pomagalo, da sem dvignil raven svoje igre. Več kot bom imel treningov z najboljšimi, lažje bo držati formo, kajti proti takšnim igralcem je žogica dlje na mizi, bolj se vidijo tudi napake. Upam pa, da na OI ne bom sam, da bomo v Parizu nastopili tudi z ekipo, ker je potem to čisto drugače,” je zaključil Jorgić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!