Mura ga želi nazaj, a nezaželeni vijolici se odpira nova priložnost

Nogomet 30. Dec 202311:20 0 komentarjev
Aljaž Antolin. Foto: Uroš Skaza

Zimska čistka v NK Maribor je v polnem zamahu. Eden tistih, ki bodo v kratkem zapustili klub, je tudi Aljaž Antolin. Kje bo nogometno pot nadaljeval mladi reprezentant? Čeprav ga 'domov' vabi Mura, je prav mogoče, da bo mladenič skušal kariero oživiti v Domžalah.

Zadnjo prvenstveno tekmo v vijoličastem dresu je odigral pred več kot tremi meseci. 24. septembra je Maribor z 1:0 doma izgubil proti Kopru, od takrat naprej Aljaž Antolin na zelenice Prve lige Telemach ni več stopil.

Razloga sta dva. V prvi vrsti poškodba, v drugi pa trenerska menjava, ko je na klopi vijolic Damirja Krznarja zamenjal Ante Šimundža. Mariborčan s svojim nekdanjim varovancem iz vrst Mure že iz minulega obdobja ni na isti valovni dolžini in hitro je bilo jasno, da si bo moral perspektivni vezist v zimskem prestopnem roku poiskati nove delodajalce.

Aljaž Antolin
Aljaž Antolin išče nove delodajalce. Foto: Filip Barbarič

Bi lahko Muri v zelje skočile Domžale?

Zanimanja za 21-letnika zagotovo ne manjka. V prvi vrsti si želi produkt svoje nogometne akademije na Fazanerijo vrniti Mura, po naših informacijah se za mladeniča zanimajo tudi klubi iz Rusije. A v teh dneh je zacvetela še ena ideja, ki bi se lahko izšla kot dobitna kombinacija za vse vpletene akterje. Aljaž Antolin bi se lahko preselil v Domžale.

Zadeva je aktualna še posebej zato, ker so se v Ljudskem vrtu v zadnjih tednih ogreli za prestop Žige Repasa. Slednjemu po koncu sezone poteče pogodba z ravbarji, Mariborčani pa razmišljajo o tem, kako bi ga v svoje vrste zvabili že to zimo. In ena izmed možnosti bi bil tudi posel s Domžalami, skozi katerega bi kluba zamenjala talentirana mladeniča. Antolin bi se preselil ob Kamniško Bistrico, Repas pa v Ljudski vrt.

Žiga Repas v Maribor, Aljaž Antolin v Domžale? Foto: Aleš Fevžer

Bo ta zadeva zaživela v praksi? Žogica naj bi bila trenutno na strani Domžal, kjer pa bo veliko odvisno tudi od tega, kako se bodo razvili nekateri drugi posli. Nobena skrivnost ni, da v rumeni družini trenutno zelo intenzivno zbirajo ponudbe za svojega nogometnega dragulja Luko Topalovića, za tujino so zanimivi tudi nekateri drugi mladeniči, ki so se v tej sezoni uveljavili v prvi zasedbi ravbarjev.

Poleg Antolina so na izhodnih vratih Maribora Ignacio Guerrico, Ishaq Rafiu in Erico Castro. Itsuki Urata naj bi po zadnjih infromacijah vendarle ostal del vijoličaste zasedbe vse do zaključka sezone, tudi zato, ker je Roko Jurišić namesto selitve v Ljudski vrt kot novo destinacijo za nadaljevanje kariere izbral Osijek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!