Overeem se vrača na “kraj zločina”

Drugi športi 11. Jun 20217:55 > 8:28
Alistair Overeem
AP Photo/Jack Dempsey

Čeprav se ni uspel dokopati do naslova UFC prvaka, Alistair Overeem tudi pri 41-letih še ne bo končal kariere, saj je sporočil, da se vrača k svoji "prvi ljubezni" - kickboksu.

Po devetih letih v slovitem oktagonu je Alistair Overeem končal sodelovanje z UFC-jem. Številni so bili prepričani, da bo Nizozemec pri 41-letih sklenil uspešno športno pot, a Demolition Man se je odločil sprejeti ponudbo Gloryja, kar pomeni, da se vrača v šport, kjer se je izstrelil med največje zvezdnike borilnih športov.

Overeem je med drugim leta 2010 osvojil tudi zadnji K-1 turnir v težki kategoriji v “originalni” različici sredi Tokyja, potem ko je vse svoje nasprotnike razen Tyrona Sponga v četrtfinalu premagal predčasno v prvi rundi (Ben Edwards, Gokhan Saki in v finalu Peter Aerts).

“Izjemno smo vznemirjeni, ker je Alistair Overeem podpisal za Glory. Alistari je eden od najbolj vsestranskih in najbolj cenjenih težkašev vseh časov. To je zgodovinski dan tega športa, a tudi eden od najpomembnejših za ljubitelje Gloryja. Sledijo borbe, ki jih vsi želijo videti,” je ob prihodu Overeema dejal predsednik Gloryja Pierre Andurand.

Čeprav je kickboks po propadu slovite znamke K-1 daleč od svojih “zlatih časov”, Overeema v Gloryju čaka zanimiva druščina. Rico Verhoeven je že nekaj časa nesporni prvak, svoje načrte imajo tudi Badr Hari, Benjamin Adebbuyi, Jamal Ben Saddik, Levi Rigters, medtem ko barve nekdanje skupne države zastopa Hrvat Antonio Plazibat.

Kdaj in proti komu bo Overeem debitiral v Gloryju, še ni znano. Jasno je, da bi daleč največ zanimanja požela njegova morebitna tretja borba proti Hariju, nemalo pozornosti pa bi bil deležen tudi njegov morebitni spopad z Verhoevenom. Prvič naj bi v ring stopil konec leta.

Komentari

Vaš komentar