Pogačar že na drugi etapi pokazal, da je razred zase

Drugi športi 10. Jun 202115:43 > 19:25
Pogačar se veseli etape na drugi etapi dirke po Sloveniji. Foto: Mario Stiehl / Dirka po Sloveniji

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je v velikem slogu zmagal na drugi etapi Dirke po Sloveniji in oblekel zeleno majico vodilnega. Pot od Žalca do Celja je opravil minuto in 22 sekund hitreje od prvega zasledovalca.

Druga etapa Dirke po Sloveniji je bila s 147 kilometri najkrajša od petih. Končala se je z vzponom na celjski grad, kamor je prišel Tadej Pogačar z veliko prednostjo pred konkurenti. Napadel je že 23 kilometrov pred ciljem in se nato rešil vseh, ki so mu sledili, tudi moštvenega kolega Jana Tratnika.

Drugo mesto je zasedel Matej Mohorič (Bahrain Victorious), ki je bil v ciljnem šprintu boljši od Diega Ulissija (UAE Team Emirates).

Lanski zmagovalec Dirke po Franciji je z etapno zmago oblekel tudi zeleno majico vodilnega v seštevku in tako napravil prvi veliki korak na pot zmage na domači dirki, ki je še ni osvojil. Ob tem je prevzel tudi majico za najboljšega na gorskih ciljih.

“Ta etapa je bila na sporedu že pred tremi leti, a takrat sem imel slabše noge. Danes sem se počutil odlično in poskusil sem z napadom od daleč. Na spustu s Svetine sem bil previden in nisem šel do limita. Če si sam v ospredju se je lažje spuščati.Ta etapa mi je veliko bolj všeč kot sobotna, je klasična na dirki Po Sloveniji in zato sem jo izbral za napad. Nisem pa pričakoval, da bom prišel v cilj s takšno prednostjo,” je pod dirki dejal Pogačar, aktualni zmagovalec dirke po Franciji.

Pogačar je prvič v karieri oblekel zeleno majico. Foto: Mario Stiehl / Dirka po Sloveniji

V petek sledi razgibana etapa od Brežic do Krškega, ko bodo kolesarji premagali tudi tri kategorizirane vzpone. Povzpeli se bodo na Drensko Rebro, Studenec in Sremič.

Dirka po Sloveniji, druga etapa (Žalec – Celje, 147 km):

1. Tadej Pogačar 3:32:03
2. Matej Mohorič +1:22
3. Diego Ulissi
4. Matteo Sobrero
5. Tanel Kangert +1:25
6. James Shaw
7. Rafal Majka
8. Giovani Cabroni
9. Jonathan Lastra Martinez
10. Jan Polanc +1:30

Komentari

Vaš komentar