Pred gledalci se je začela sezona MLB

Drugi športi 2. Apr 202115:38 0 komentarjev
MLB
MLB

V ZDA se je začela nova sezona bejzbolske lige MLB. Na vseh stadionih je gledalcem, sicer v omejenem številu, dovoljen vstop, že prvi dan pa je bila ena tekma zaradi korone prestavljena.

Prvi dan nove sezone je navdušil tako gledalce, ki so lahko po dolgem času prišli na stadione, kot tudi igralce, ki so jih zelo pogrešali. Večina stadionov dovoljuje med 20 % in 30 % kapacitete, velika izjema pa je Globe Life Field v Arlingtonu, ki je dal za tekme Texas Rangers na voljo prav vse sedeže – to odločitev je med drugim kritiziral tudi ameriški predsednik Joe Biden. Sicer ekipe upajo, da se bo kapaciteta lahko postopoma povečevala.

“Lani na stadionih ni bilo pravega vzdušja. To smo zelo pogrešali. Veseli smo, da imamo na tribunah znova gledalce in upamo, da bodo do poletja lahko vsi stadioni 100-odstotno napolnjeni. Ob upoštevanju protokolov se ne bojim, da sezone s 162 tekmami ne bi izpeljali brez večjih težav,” je povedal komisar lige Rob Manfred.

Že prvi dan pa je zaradi nekaj pozitivnih testov prišlo do prestavitve tekme med Washington Nationals in New York Mets.

Sicer je prvi dan zaznamoval poraz aktualnih prvakov, Los Angeles Dodgers (5:8 proti Coloradu) in tekma v snežnem metežu v Detroitu, na kateri je Miguel Cabrera dosegel svoj 488. homerun. V tej sezoni bo veteran lovil tako 500 homerunov kot 3000 udarcev, kar je do zdaj uspelo le sedmim igralcem.

Redni del sezone bo trajal do konca septembra. Lani so v MLB uspeli izvesti skrajšano, 60 tekem dolgo sezono, že v mehurčku v končnici pa so imeli omejen obisk na tribunah.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!