Prvič v zgodovini spektakla brat proti bratu

Ameriški nogomet 30. Jan 202319:30 1 komentar
Brata Kelce tokrat na nasprotnih bregovih; FOTO: Guliverimage

V največjem vsakoletnem športnem dogodku čez lužo se bosta pomerili ekipi Philadelphia Eagles in Kansas City Chiefs. Vsaka od omenjenih ekip ima v začetni postavi fanta s priimkom Kelce. Jason je najpomembnejši del napadalne linije pri "orlih", pri rdečih iz zvezne države Missouri žoge lovi Travis. Na spektaklu 12. februarja bosta na nasprotnih bregovih.

Sploh prvič, odkar za tekmo leta v ZDA obstaja naziv Super Bowl (1966), se bosta drug proti drugemu pomerila brata.

Sicer na daljavo. Ko bo Jason (35 let) na poziciji centra skušal čim bolje zaščiti podajalca Philadelphie, Jalena Hurtsa, bo njegov mlajši brat Travis (33) tekmo opazoval s strani. In obratno – ko bo Travis tarča “quarterbacka” Kansas Cityja Patricka Mahomesa, bo Jason zagotovo upal, da mu žoga zdrsne med rokavicami in pade na tla za nezaključeno podajo. Bradata nogometaša iz zvezne države Ohio sta si s svojima kluboma oba že nadela šampionski prstan. Jason v sezoni 2017, Travis v Super Bowl-u tri leta nazaj.

Srečanje, ki ga bo gostil Glendale v Arizoni bo zanimivo že zato, ker imata brata med seboj odlične odnose in skupaj snemata celo podkast o ameriškem nogometu z naslovom “New Heights”.

“Uradno sem prenehal z navijanjem za ekipo Chiefs v tekoči sezoni,” je po včerajšnjem razpletu drugega polfinala zapisal starejši Kelce. Oba fanta sta ekstrovertna, vedno imata precej za povedati, tako je Jason pred leti na šampionski paradi Philadelphie (februar 2018) zablestel z energičnim govorom.

Bratski duel trenerjev

Fanta sta na zelo dobri poti v Hišo slavnih. Jason je bil petkrat izbran v prvo postavo lige (All-pro), šestkrat na tekmo vseh zvezd (Pro Bowl), Travis se je v zadnjem desetletju uveljavil kot eden izmed najboljših igralcev na poziciji “tight enda” v zgodovini lige.

Brata sta si v Super Bowlu sicer v preteklosti že stala nasproti, toda kot glavna trenerja ekip, ko sta točno deset let nazaj brata John in Jim Harbaugh vodila Baltimore Ravens in San Francisco 49ers. Zmage se je tedaj s “krokarji” razveselil starejši John.

Za konec še to: brata Kelce sta v študentskih časih oba nosila dres ekipe Cincinnati Bearcats. Skok v preteklost:

Mejnik

To bo tudi prvi Super Bowl, v katerem bosta kot podajalca za obe ekipi nastopila igralca temne polti, Jalen Hurts za Eagles in Patrick Mahomes za Chiefs. Srečanje si boste lahko 13. februarja ob 0.30 uri ogledali na SK1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje