Rokometaši bodo dobili tekmece

Drugi športi 6. Maj 202110:24 0 komentarjev
Slovenska reprezentanca bo prvi del EP 2022 odigrala v madžarskem Debrecenu.

Danes bo 17. uri bo v Budimpešti potekal žreb za evropsko prvenstvo 2022 v rokometu za moške. V plesu kroglic bo slovenska reprezentanca uvrščena v prvem bobnu.

Popoldne bo znan razpored skupin za evropsko prvenstvo 2022, ki ga bosta gostili Madžarska in Slovaška od 13. do 30. januarja prihodnje leto. Slovenija bo po uspešno opravljeni nalogi v kvalifikacijah že 13. nastopila na prvenstvu stare celine, skupinski del pa bo – kot je že znano – odigrala v Debrecenu na Madžarskem v skupini A.

Slovenija bo sicer žreb pričakala v prvem bobnu, skupaj Španijo, Hrvaško, Norveško, Nemčijo in Portugalsko, kar pomeni, da se z omenjenimi državami ne bo mogla pomeriti. Jasno je tudi, da v prvem delu, ki je sestavljen iz šestih skupin s po štirimi reprezentancami, moči ne bo merila Madžarsko, Slovaško in Češko. Njene možne tekmice iz drugega bobna so Švedska, Rusija, Danska, Srbija in Avstrija, iz tretjega Belorusija, Islandija, Francija in Severna Makedonija, iz četrtega pa Nizozemska, Črna gora, Ukrajina, Poljska, BiH in Litva.

RAZPOREDITEV PO BOBNIH

  1. Španija, Hrvaška, Norveška, Slovenija, Nemčija, Portugalska
  2. Švedska, Madžarska, Rusija, Danska, Srbija, Avstrija
  3. Slovaška, Belorusija, Islandija, Češka, Francija, Severna Makedonija
  4. Nizozemska, Črna gora, Ukrajina, Poljska, Bosna in Hercegovina, Litva

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!