Savšek v Krakovu na odru za zmagovalce

Drugi športi 19. Jun 202213:22 > 15:36 0 komentarjev

Olimpijski prvak Benjamin Savšek je tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Krakovu na Poljskem v konkurenci kanuistov končal na drugem mestu.

Zaostal je zgolj za zmagovalcem Francozom Nicolasom Gestinom. Savšku je zmago speljala napaka, dotik v 14. vratcih, protitočnih, zaradi katere je prejel dve sekundi kazenskega odbitka. Olimpijski šampion, ki je vodil po polfinalu, je na koncu zaostal zgolj štiri stotinke sekunde. Na tretjem mestu je bil Britanec Adam Burgess (+0,35).

“Zadovoljen sem. Bila je izenačena tekma, česar sem se zavedal že pred finalnim nastopom. Proga je takšna, da so časi na koncu zelo izenačeni in zavedal sem se, da bo potrebno biti zelo natančen in hiter. Vesel sem, da mi je kljub dotiku uspelo priveslati do drugega mesta. To mi daje zagon za naslednje tekme svetovnega pokala. Poskušal bom še naprej veslati v finalu in se boriti za najvišja mesta,” je bil, kljub napaki, zadovoljen Ljubljančan.

Preostanek reprezentance brez vidnejšega uspeha

Luka Božič, ki je prejšnjo nedeljo zmagal na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala na Vltavi v Pragi, je tekmovanje končal v polfinalu tik pod deseterico najboljših na 11. mestu. Božiču je pol sekunde zmanjkalo do velikega finala.

Edina slovenska finalistka Alja Kozorog je v konkurenci kanuistk osvojila osmo mesto. Zmagala je Britanka Mallory Franklin.

Naslednja postaja svetovnega pokala bo Tacen prihodnji konec tedna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!