Se bo okoli vratu Slovenke danes lesketala kolajna?

Drugi športi 7. Dec 20237:03 0 komentarjev
Neža Klančar
Foto: Aleš Fevžer

Na evropskem prvenstvu v plavanju v 25-metrskih bazenih v Otopeniju ima Slovenija zagotovljena finalna nastopa Neže Klančar na 100 m mešano in Katje Fain na 200 m delfin. Predvsem Neža Klančar se po četrtem dosežku v polfinalu lahko odkrito spogleduje z odličjem.

Neža Klančar je bila doslej edina slovenska plavalka, ki je 100 m mešano preplavala v manj kot minuti, zdaj je tudi edina z dosežkom pod 59 sekundami.

V sredo je v polfinalu svoj slovenski rekord popravila za 49 stotink sekunde, ura pa se je ustavila pri 58,78.

Prva favoritinja finala je Francozinja Charlotte Bonnet s polfinalnim dosežkom 57,95, glavni tekmici Klančar za odličje pa bosta Francozinja Beryl Gastaldello (58,64) in Švedinja Louise Hansson (58,75), zelo izenačeno teko pa napoveduje dejstvo so pod 59 sekundami plavale tudi Bolgarka Diana Petkova, Avstrijka Lena Kreundl, Italijanka Costanca Cocconcelli in Nemka Nele Schulze.

Dopoldne za ogrevanje

Za Katjo Fain še naprej v prvi vrsti velja, da ima visoke cilje predvsem na 200 m in 400 m prosto, finale na 200 m delfin pa bo zanesljivo dodatna spodbuda po slabših nastopih v lanski sezoni.

Katja Fain. Foto: Charlie Riedel – AP Photo via Guliver

Že dopoldan se bo Neža Klančar najprej predstavila v predtekmovanju na 100 m prosto, ob koncu jutranjega programa pa bo nastopila še slovenska ženska štafeta na 4 x 50 m mešano.

“Popoldan sta polfinale na 100 m prosto in finale na 100 m mešano narazen vsega 10 minut in to bi bilo ob tako napornem programu preveč. Neža se bo skoncentrirala na 100 m mešano. Računam, da se bo v finale uvrstila tudi štafeta,” je odločitev o manj zavzetem nastopu v kravlu za STA pojasnil trener Tomaž Torkar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!