Še obstaja upanje za boks?

Drugi športi 28. Maj 202111:42 0 komentarjev
Tyson Fury
xChrisxFarinax

Boksarski svet je z nestrpnostjo pričakoval dvoboj britanskih zvezdnikov, ki bi prinesel prvega nespornega prvaka težke kategorije v 21. stoletju, a vse bolj se zdi, da obračuna Tysona Furyja in Anthonyja Joshue vsaj v bližnji prihodnosti ne bomo videli.

Sodiče v ZDA je sprejelo odločitev, da mora Tyson Fury izpolniti obveznosti iz pogodbe in se mora pred dvobojem proti Anthonyjem Joshuo še tretjič v ringu srečati z Deontayjem Wilderjem. Fury je bil zato prisiljen odpovedati veliki spektakel napovedan za 14. avgusta in se posvetiti novemu srečanju z Američanom.

Promocija Top Rank in njen lastnik Bob Arum, zastopniki Tysona Furyja, so nas namerno zavlačevali zavedajoč, da bodo imeli tretjo borbo z Wilderjem. Vse je bilo končano in že smo use uredili za odhod v Svadsko Arabijo. Savdijci so sijajni, z njimi smo se vse lahko dogovorili in veselili smo se borbe. Potem pa sem dobil dve sporočili novinarjev, ki sta mi sporočila, da je arbitraža v ZDFA odločila v korist Wilderja in da od dvoboja ne bo nič. Takoj sem poklical Boba in on mi je dejal: ‘Ahh. Ne boš verjel, toda, …’ Nisem mogel verjeti. Vprašal sem ga, kaj bo naredil, on pa mi je odgovoril, da ne bo naredil ničesar,” je ozadje dogodkov razkril Eddie Hearn, lastnik Matchroom Boxinga in človek, ki skrbi za kariero Joshue.

“Joshua je imel prav, ko je govoril, da dvomi, da si Fury želi borbo. Oni niso naredili ničesar, da bi sklenili pogodbo in imeli borbo z Joshuo. Ves čas so vedeli, kaj se bo zgodilo,” je dodal Hearn.

Po odpovedi borbe sta si Fury in Joshua vnovič izmenjala nekaj sporočil na družabnih omrežjih, na usodo njunega dvoboja pa bo potrebno počakati šele po tretjem srečanju Furyja in Wilderja.

Fury je svetovni prvak po verziji WBC, medtem ko ima Joshua v lasti naslov prvaka v preostalih treh najmočnejših organizacijah – WBA, WBO in IBF. Njun morebitni obračun bi svetu boksa ponudil prvega absolutnega vladarja težke kategorije po letu 1999 in Lennoxu Lewisu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!