Sindikat NHL Kopitarju odsvetuje igranje za reprezentanco

Drugi športi 14. Avg 202110:051 komentar
Anže Kopitar
Harry How/Getty Images

Glede na to, da so OI v Tokiu preteklost, se bo vse pogosteje začelo govoriti o zimskih olimpijskih igrah v Pekingu prihodnje leto. Za nastop na njih kandidirajo tudi slovenski hokejisti.

Toda tu utegne priti do težav. Kvalifikacijski turnir za uvrstitev na Kitajsko bodo ‘risi’ ta konec meseca odigrali v Oslu, njihovi nasprotniki bodo domačini Norvežani, Južnokorejci in Danci, prvi slovenski zvezdnik in član ekipe LA Kings Anže Kopitar pa na njem morda sploh ne bo nastopil.

NHLPA (sindikat igralcev lige NHL) je namreč sporočil, da vodstvo lige hokejistom ne namerava kriti Covid-19 zavarovalnine za nastop na OI ali olimpijskem kvalifikacijskem turnirju, svojim igralcem torej klubi ne bodo dolžni plačevati za tekme, ki bi jih morebiti zamudili v primeru, da na reprezentančnih tekmah staknejo virus.

Problem je v tem, ker plačevanje zavarovanja ne mislijo kriti niti krovne hokejske organizacije, torej domače zveze, zato NHLPA vsem igralcem toplo odsvetuje odhod na reprezentančne akcije.

Devet reprezentanc je na OI v Pekingu že uvrščenih, to pa so ZDA, Kanada, Rusija, Švedska, Finska, Češka, Nemčija, Švica in država gostiteljica Kitajska. Igralci iz lige NHL na zadnjih OI sicer niso nastopali.

Kako se bo odločil Hrušičan in ali bo vseeno tvegal, bomo najverjetneje izvedeli v prihajajočem tednu.

Komentari

Vaš komentar