Slovencem žreb za EP 2022 namenil aktualne svetovne prvake

Drugi športi 6. Maj 202117:39 > 17:42 0 komentarjev
Slovenska rokometna reprezentanca

Slovenska rokometna reprezentanca je na žrebu v Budimpešti dobila tekmece na evropskem prvenstvu leta 2022, ki ga bosta skupaj gostili Madžarska in Slovaška. Slovenci bodo igrali v Debrecenu, kjer se bodo v prvem delu tekmovanja v skupini A pomerili z Dansko, Severno Makedonijo in Črno goro.

Slovenija je bila pred žrebom postavljena v prvi kakovostni boben skupaj s Španijo, Hrvaško, Norveško, Nemčijo, Portugalsko. Že pred plesom kroglic je bilo znano, da bodo slovenski rokometaši igrali v Debrecenu v skupini A.

Iz drugega bobna je Slovenija dobila verjetno najtežjega možnega nasprotnika, aktualne svetovne prvake Dance. Iz tretjega bobna so Slovenci dobili Severno Makedonijo in iz četrtega Črno goro. Skupina A bo tako imela močan pridih nekdanje skupne države.

Žreb so ob pomoči predsednika Evropske rokometne zveze Michaela Wiedererja in sekretarja Martina Hausleitnerja izvedli rokometaši Rodrigo Corrales (Španija), Bence Banhidi (Madžarska), Luka Stepačič (Hrvaška) in Marian Zernović (Slovaška).

Naši rokometaši so se na prvenstvo stare celine uvrstili že 13. v zgodovini. Na turnirju bo nastopalo 24 reprezentanc, ki so v prvem delu razvrščene v šest skupin s po štirimi ekipami. V drugi del napredujeta najboljši dve reprezentanci. Slovenija bo v primeru napredovanja ostala na Madžarskem, kjer se bosta najboljši dvojici skupine B pridružili še najuspešnejši reprezentanci skupin A in C. V madžarski prestolnici bodo potekali tudi boji za najvišja mesta.

Evropsko prvenstvo bo potekalo naslednje leto med 13. in 30. januarjem v BudimpeštiDebrecenu in Szegedu na Madžarskem ter Bratislavi in Košicah na Slovaškem. Naslov branijo Španci, ki so na EP 2020 v finalu premagali Hrvate. Slovenija je osvojila končno 4. mesto, potem ko jo je v tekmi za bron premagala Norveška.

EP 2022, žreb skupin:

Skupina A (Debrecen): Slovenija, Danska, Severna Makedonija, Črna gora
Skupina B (Budimpešta): Portugalska, Madžarska, Islandija, Nizozemska
Skupina C (Szeget): Hrvaška, Srbija, Francija, Ukrajina
Skupina D (Bratislava): Nemčija, Avstrija, Belorusija, Poljska
Skupina E (Bratislava): Španija, Švedska, Češka, Bosna in Hercegovina
Skupina F (Košice): Norveška, Rusija, Slovaška, Litva

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!