Slovenci v legendarnem Golovcu brez težav ugnali Turke

Drugi športi 2. Maj 202119:55 > 21:25 0 komentarjev

Slovenska rokometna reprezentanca je ob koncu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 zabeležila visoko zmago nad Turki (39:24). V svoji kvalifikacijski skupini 5 so osvojili prvo mesto ter se 13. v zgodovini uvrstili na zaključni turnir stare celine.

Za pomlajeno izbrano vrsto, ki jo vodi Ljubomir Vranješ je na zadnji kvalifikacijski tekmi igral tudi Gašper Marguč. Odlični desnokrilni rokometaš se je reprezentanci pridružil prejšnjo nedeljo, a na gostovanji v Turčijo in Poljsko zaradi lažje poškodba hrbta ni odpotoval.

Sprva njegov nastop ni bil predviden, a je imel težave Matic Grošelj in selektor Vranješ se je odločil, da na desni strani napada ne bo ničesar prepustil naključju.

Slovenija je povedla z 2:0, a so Turki nato prišli do izenačenja na 2:2. V nadaljevanju je Slovenija vodila za gol (8:7). Nato pa so slovenski rokometaši prestavili v višjo prestavo, kaznovali vsako napako Turkov in z delnim izidom 6:0 pobegnili na +7 (14:7). Ob polčasu so vodili za +8 (19:11). Marguč je v prvem polčasu dosegel 6 golov.

V drugem polčasu so Slovenci vodstvo povišali na 9 (21:12), a so Turki nato to vodstvo prepolovili (22:17). Ko so domači strnili vrste so znova povedli z višjo razliko (28:20). Po golu Boruta Mačkovška so Slovenci znova vodili s +9 (31:22).

Po uspešno izvedeni sedemmetrovki Domna Novaka je Slovenija povedla z dvomestno prednostjo (33:23). Novak je tudi uspešno zaključil protinapad Slovenije za +11 (34:23). Tudi tu pa se Slovenci niso ustavili. Po golu Makuca na prazna vrata in še enem golu Novaka so vodili za 13 (36:23). Največjo prednost so imeli domačini v 59. minuti, ko je bilo na semaforju (39:23).

Evropsko prvenstvo bo potekalo naslednje leto med 13. in 30. januarjem v Budimpešti, Debrecenu in Szegedu na Madžarskem ter Bratislavi in Košicah na Slovaškem.

Ljubomir Vranješ, selektor Slovenije je po tekmi dejal: “Čestitke mojim fantom za osvojeno prvo mesto v skupini in že za prej zagotovljeno mesto na evropskem prvenstvu. Zelo sem zadovoljen s tem, kar smo prikazali, prav tako sem zadovoljen z igro mlajših igralcev. Pokazali so energijo in borbenost.”

Svoje komentar na uspeh je dodal še zunanji igralec, Borut Mačkovšek: “Odigrali smo tako, ko smo se dogovorili pred začetkom tekme. Turkov nismo podcenjevali. Z zmago smo osvojili prvo mesto v skupini, kar je izvrstna popotnica na evropsko prvenstvo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!