Danci prevelik zalogaj za Slovence

Drugi športi 21. Feb 202415:48 > 15:49 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je izgubila dvoboj osmine finala na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu. S 3:2 je bila boljša Danska, ki si je osmino finala priborila po dodatni kvalifikacijski tekmi z Madžari.

Za Slovenijo je obe točki dobil Darko Jorgić, ki je najprej premagal Tobiasa Rasmussena s 3:0, potem pa še Andreasa Linda s 3:1.

Peter Hribar pa je z Lindom izgubil z 1:3, nato je poraz doživel še Deni Kožul, s 3:1 je bil boljši Jonathan Groth. V petem dvoboju pa je Hribar igral s Tobiasom Rasmussenom in po hudem boju klonil z 2:3.

V četrtfinalu bodo Danci v četrtek igrali z domačo reprezentanco Južne Koreje, preostali pari pa so Kitajska – Japonska, Francija – Portugalska in Tajvan – Nemčija.

Slovenija je predtekmovanje sicer končala na prvem mestu v svoji skupini 7, potem ko je premagala Singapur s 3:1, Brazilijo s 3:1, Kanado s 3:0 in Malezijo s 3:0.

S tem si je zagotovila neposredno uvrstitev v osmino finala, medtem ko so Danci, drugi v skupini 4, za dvoboj s Slovenijo najprej v dodatni tekmi premagali tretjo ekipo skupine 1 Madžarsko s 3:1.

Četa selektorice Andreje Ojsteršek Urh je sicer predtekmovanje opravila z odliko in v skupini 7 po vrsti odpravila Singapur Brazilijo, Kanado ter Malezijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!