Vaterpolisti zapravili priložnost, prvenstvo začeli s porazom (VIDEO)

Drugi športi 5. Jan 202419:35 0 komentarjev

Slovenska moška vaterpolska reprezentanca je v uvodnem nastopu na evropskem prvenstvu na Hrvaškem v skupini D v Dubrovniku izgubila proti Slovaški s 7:11 (2:5, 1:0, 2:2, 2:4). V nedeljo bo nasprotnik Slovenije Romunija, v torek Nizozemska.

Slovenski vaterpolisti so imeli v uvodni tekmi prvenstva izjemno priložnost za presenečenje v tekmi s Slovaki, žal pa so zaradi nepazljivosti v igri ter številnih napak in neizkoriščenih priložnosti doživeli poraz.

Tekmo so začeli brez idej v napadu, kar so tekmeci kaznovali s hitrim vodstvom z 2:0, zadeta vratnica pa je pričala, da bi bila razlika lahko še višja. Tudi lep gol kapetana Jaše Kadivca za 2:1, ko je pometel pajčevino v levem zgornjem kotu slovaškega gola, tega ni spremenil in tekmeci so z igralcem več in kasneje po grobi napaki slovenske obrambe ušli na 4:1.

Varovance Mirka Vičevića je prebudil šele gol Aleksandra Cerarja za 4:2. Vseeno pa so imeli Slovaki ob prvem odmoru tri gole prednosti.

Druga četrtina je bila popolnoma slovenska, žal pa reprezentanti niso znali izkoristiti številnih izključitev na Slovaški strani. Neizkoriščenih je ostalo kar pet, dvakrat pa je Slovakom pomagal tudi okvir vrat. Šele šesto je izkoristil Jan Justin, ki je izkoristil petmetrovko. Blestel je tudi vratar Jure Beton, ki je “zabetoniral” prostor med vratnicama.

Po menjavi strani se je slovenska ofenziva nadaljevala, Benjamin Popović je zadel z igralcem več, petmetrovko za 5:5 je realiziral Kadivec.

Ko sta v nadaljevanju Aleksander Paunović in Popović zgrešila nemogoče, oba sta izgubila dvoboj 1:1 z vratarjem Tomašem Hoferico, so tekmeci to kaznovali. Jasno je bilo, da bo tudi v slovaški vrsti strelskega posta enkrat konec.

Slovaki so v zadnji del vstopili s +2, neustavljivi Marek Tkač, ki je skupaj dosegel kar štiri gole, pa je zadel za 8:5. Slovencem je z nekaj trenutkov upanje vrnil edini profesionalec v ekipi Kadivec, ki kruh služi v reškem Primorju, a je Slovaška prednost nato narasla že na 11:6, preden je poraz malce omilil Jaša Lah.

Slovenija – Slovaška 5:7

Bazen Dubrovnik, sodnika: Angileri (Malta), Silva (Portugalska).

Slovenija: Beton, Popović 1, Kadivec 3, Čanč, Lah 1, Stefanović, Pušavec, Paunović, Seljak, Justin 1, Troppan, Cerar 1, Žurbi.

Slovaška: Hoferica, Kaid, Tisaj, Matejka, Bačo, Bielik, Mi. Tkač 2, Ma. Tkač 4, Furman 2, Mihal 1, Čaraj 2, Balaz, Balogh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!