Slovenija še drugič evropski prvak

Drugi športi 12. Avg 202218:16 0 komentarjev
Juš Javornik. FOTO: alesfevzer.com

Mladi slovenski kanuisti so na mladinskem evropskem prvenstvu in EP do 23 let v Českih Budejovicah osvojili drugo zlato medaljo. Prvo je v četrtek dobila ekipa kajakašev v mladinski konkurenci, danes so si naslov prvakov priveslali še kanuisti do 23 let.

Novi ekipni evropski prvaki so Juš Javornik, Nejc Polenčič in Žiga Lin Hočevar. Slovenija je bila v enaki postavi na nedavnem SP za mlajše člane tretja, tokrat pa so na Vltavi prikazali najboljši nastop in se veselili zlate kolajne. Drugo mesto so osvojili Britanci, tretje pa Poljaki.

Obenem pa je današnja medalja že druga zlata za Žigo Lina Hočevarja na tem prvenstvu, saj je bil v četrtek že član zlate mladinske posadke v kajaku, Slovenijo sta zastopala še Rene Jeklin in Atej Zobec Urbančič.

Ekipa kanuistk mladink, za katero so veslale Naja Pinterič, Asja Jug in Ema Lampič, je osvojila šesto mesto, medtem ko sta ekipi kanuistk do 23 let z Evo Alino Hočevar, Leo Novak in Saro Belingar ter ekipa kanuistov mladincev, v kateri so veslali Martin Gale, Andrej Jeklin in Matej Trojanšek, osvojili sedmi mesti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!