Janja Garnbret vnovič deklasirala konkurenco

Drugi športi 2. Jul 202221:54 > 22:043 komentarji
Foto: Guliverimage

Janja Garnbret je v švicarskem Villarsu vnovič pokorila vso konkurenco v težavnostnem plezanju. Po tem, ko je že v polfinalu edina dosegla vrh smeri, je tudi v finalu pokazala izvrstno predstavo in kot edina prišla na vrh. Olimpijska prvakinja je slavila še 34. v svetovnem pokalu v svoji karieri.

Najboljša slovenska športna plezalka je v petkovih kvalifikacijah osvojila en vrh smeri od dveh, zato pa se je oddolžila danes, ko je kot edina osvojila vrhova smeri v polfinalu in finalu, tako v ženski kot v moški konkurenci.

Janja Garnbret se je po dvomesečnem premoru konec junija zmagovito vrnila v karavano. Težavnostno sezono je odprla šampionsko, s prepričljivo zmago v Innsbrucku prejšnjo nedeljo, v Villarsu pa je v manj kot tednu dni vpisala še tretjo zmago v sezoni, drugo v težavnosti po vrsti. Desetega aprila je v Meiringenu v Švici sezono svetovnega pokala odprla z zmago v balvanih, nato pa si je vzela tekmovalno pavzo.

Tekmovalka iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu je v Villarsu vpisala svojo še 51. uvrstitev na oder za zmagovalke. Pri svojih 23 letih je zbrala 34 zmag v svetovnem pokalu v športnem plezanju, s čimer je izboljšala svoj prejšnji mejnik. Toliko zmag ni osvojil še nihče v svetovnem pokalu v športnem plezanju.

To je bila njena 20. zmaga v težavnosti, 14 zmag ima še v disciplini balvani.

Komentari

Vaš komentar