Srabotnik v Španiji zaostal le za Čehom

Drugi športi 3. Sep 202213:26 0 komentarjev
Martin Srabotnik
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski kajakaš Martin Srabotnik je na finalu svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu v Španiji zasedel drugo mesto. Zmagal je Čeh Jiri Prskavec, ki je tudi slavil skupno zmago v pokalu.

V moški konkurenci je zlato odnesel Prskavec. Uspeh je pospremil z besedami: “Rad veslam tukaj, zadovoljen sem z veslanjem ta konec tedna. Danes sem se sicer enih vrat tudi dotaknil, ampak sem bil vseeno dovolj hiter, da sem prevzel vodstvo in prišel do druge letošnje zmage.”

Šestindvajsetletni Slovenec je za vodilnim Čehom zaostal za 21 stotink. Do nastopa Prskavca je bil v vodstvu. Dejal je, da je spodnji del poti kar precej zahteven, s čisto vožnjo pa mu je vseeno uspelo priti do stopničk in domov odnesti srebro. Tretje mesto je pripadlo Čehu Vitu Prindisu.

Poleg Srabotnika je v finalu nastopil tudi Peter Kauzer, ki je zasedel sedmo mesto (+4,47).

V ženski konkurenci se je v finale kot edina Slovenka uvrstila Ajda Novak. Slalom je končala na osmem mestu in za zmagovalko zaostala 17 sekund in 30 stotink.

Prvo mesto je zasedla olimpijska in svetovna prvakinja Nemka Ricarda Funk, ki je po tekmi dejala: “Danes je bila proga izredno težka. Res nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Izjemno vesela sem takšnega zaključka sezone.”

Osemindvajsetletna Ljubljančanka je v zgornjem delu progo opravila odlično, nato je izgubila precej časa v spodnjem delu proge.

V polfinalu sta tekmovali tudi Eva Terčelj in Eva Alina Hočevar, vendar sta ostali zunaj deseterice. Za malo se je finale izmuznil Terčeljevi, ki je bila 12., Hočevarjeva pa je tekmo končala na 24. mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!