Sredozemske igre sklenjene z zlatom slovenskih plavalk

Drugi športi 5. Jul 202221:05 > 21:07 0 komentarjev
Katja Fain. FOTO: Guliverimage

Slovenske plavalke Janja Šegel, Neža Klančar, Katja Fain, ki je bila pred tem že druga na 400 m prosto, in Tjaša Pintar so zadnji tekmovalni dan 19. sredozemskih iger v alžirskem Oranu v štafeti 4 X 100 m prosto prepričljivo osvojile zlato medaljo.

S časom 3:38,52 so popravile slovenski rekord (3:39,61), ki so ga v isti postavi kot v tokratnem finalu postavile 17. maja lani v Budimpešti.

Francozinje so bile tokat druge s tremi sekundami in petimi stotinkami zaostanka. Slovenija je tako osvojila skupno 23 medalj, kar je veliko manj kot pred štirimi leti v španski Tarragoni (36 medalj), a so bile tedaj štiri zlate, tokrat pa jih je bilo šest najžlahtnejšega leska.

Popoln dan za Katjo Fain

Tri zlate so bile dosežene v bazenu, pri vseh je bila udeležena Janja Šegel, najboljša slovenska udeleženka iger, na katerih so plavalci skupaj osvojili kar deset medalj.

Katja Fain se je dobro uro in pol pred zaključnim štafetnim nastopom ovenčala z medaljo srebrnega leska na 400 m prosto (4:09,07) in je osvojila svoje četrto odličje na teh OI, bila je že dvakrat srebrna posamično in zlata v štafeti 4 x 200 m prosto.

Katja Fain

Tokrat je za manj kot tri sekunde zaostala za državnim rekordom (4:06,35) Anje Klinar, ki ga je odplavala 3. julija 2016 v francoskem Vichyju Val d’Allierju.

Danes v Alžiriji praznujejo dan neodvisnosti, sredozemske igre pa se bodo uradno končale s slovesnim zaprtjem iger v sredo zvečer.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!