Telesna anomalija, ki je v veliko pomoč

Ameriški nogomet 17. Okt 202114:26 > 14:29 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Ameriški mediji so se ta konec tedna na široko razpisali o fenomenu igralca, ki v študentski ligi ameriškega nogometa nastopa z invalidnostjo, ki za njegov šport v bistvu pomeni prednost, saj lažje zaustavlja igralce nasprotnega moštva.

Ta konec tedna je v ligi NFL na sporedu šesti teden sezone 2021, jeseni pa veliko Američanov še bolj podrobno spremlja zanimivo dogajanje v študentski ligi NCAA. Ena izmed ekip, ki se potegujejo za uvrstitev v končnico je Georgia, ki je sinoči s 30:13 premagala Kentucky.

Pri slednji obrambo na položaju t.i. “linebackerja” igra nogometaš s posebne vrste invalidnostjo, saj ima na svoji desni roki kar šest prstov!

J. J. Weaver je v svoji tretji sezoni nastopanja za Wildcats, morda bo že po tej zimi kandidiral za izbor na draftu lige NFL, kjer utegne biti prava atrakcija.

Na šestih tekmah sezone 2021 je Weaver vpisal 17 zaustavljanj nasprotnika (tackle) in štiri akcije, pri kateri je do podajalca prišel, preden bi se ta utegnil znebiti žoge (sack). Ekipa Kentuckya je bila do včerajšnjega srečanja neporažena.

Obrambni hrust, ki v višino meri 196 centimetrov in tehta 109 kg, se je s takšno anomalijo na dlani rodil, ekipa Kentuckya pa mu je priskočila na pomoč in izdelala posebno rokavico s prostorom za šesti prstek.

Zgodba je kot ogenj zaokrožila po družbenih omrežjih, nagrada za najboljši odziv na sliko Weaverja pa bržčas pripada nekdanjemu “pitcherju”, Jimu Abbotu.

Lastnik zlate kolajne z OI v Seulu 1988, rojen brez celotne desne dlani, je zadevo na Twitterju pospremil s preprostim komentarjem: “Ni pošteno”.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!