Tragična smrt za mladega podajalca iz lige NFL

Ameriški nogomet 9. Apr 202220:32 > 22:47
Dwayne Haskins. Foto: Guliverimage

Iz ZDA prihaja žalostna vest, da je komaj 24-letni podajalec Dwayne Haskins v jutranjih sobotnih urah izgubil življenje, potem ko ga je na jugu Floride zbilo tovorno vozilo.

Mladi Američan bi 3. maja dopolnil šele 25 let in je član lige NFL od leta 2019, ko ga je v prvem krogu nabora kot 15. po vrsti izbrala franšiza Washington Commanders (nekdanji Redskinsi, op.a.).

Lani je prestopil v Pittsburgh Steelers, a v minuli sezoni ni dobil priložnosti za igro. Imel je vlogo tretjega podajalca ekipe za Benom Roethlisbergerjem in Masonom Rudolphom. 16. marca se je s klubom dogovoril za enoletno podaljšanje sodelovanja.

Prehiter konec je dočakal na Floridi, kjer se je v družbi nekaterih soigralcev pripravljal na naslednjo sezono. Iz neznanega razloga se je v soboto dopoldne sprehajal ob avtocesti Interstate 595, kjer ga je med poskusom prečkanja zbil tovornjak. Umrl je na kraju nesreče.

“Pretresen sem in brez besed ob nesrečnem koncu Dwayna Haskinsa. Hitro je postal del naše družine in veljal za enega največjih garačev v ekipi, tako na igrišču kot v naši skupnosti. Ni bil le odličen soigralec, temveč tudi izjemen prijatelj številnih,” je ob tragični vesti dejal dolgoletni trener Pittsburgha Mike Tomlin.

V zgodovino se je zapisal z izjemno igro na univerzi Ohio State, kjer je pred naborom uprizoril tudi najboljšo sezono v zgodovini njihove ekipe ameriškega nogometa. Postavil je rekord po številu jardov po zraku (4831), podaj za touchdown (50) in skupno osvojenih jardov (4939) v eni sezoni. Izboljšal je kar 28 šolskih rekordov.

Komentari

Vaš komentar