Trebanjci presenetili Celjane, imamo troboj za naslov!

Drugi športi 8. Maj 202123:04 > 23:05
Trebnje - Celje
Trebnje - Celje (Foto: RK Trimo Trebnje)

V prvi rokometni ligi NLB so veliko presenečenje pripravili Trebanjci, ki so s 25:24 premagali Celjane. S tem so skočili na drugo mesto in so le točko za Celjem. Medtem so Velenjčani na tretjem mestu tri točke zadaj, a so tudi odigrali dve tekmi manj. Do konca sezone se torej obeta troboj za naslov prvaka!

Po porazih proti velenjskemu Gorenju in Kopru je ekipa Celja za tretji zaporedni poraz praznih rok ostala tudi na zaostali tekmi 18. kroga v Novem mestu. Trebanjci so se z zmago zavihteli na drugo mesto lestvice Lige NLB, pri čemer za tokratnimi tekmeci – obe ekipi sta odigrali 22 tekem – zaostajajo le za točko. Tri točke za vodilnimi Celjani še naprej zaostajajo rokometaši Gorenja Velenja, a imajo ti odigrani dve tekmi manj. Velenjčani bi torej lahko prevzeli vodstvo na lestvici!

Tekma med Trebanjci in Celjani se je začela s polurno zamudo zavoljo okvare avtobusa celjskih rokometašev na poti do Novega mesta. Na parketu dvorane v Novem mestu pa ponudila triler vse do zadnjih sekund. V prelomnih trenutkih dvoboja so bili bolj preudarni gostitelji, odločilen gol je 40 sekund pred koncem dosegel Mihajlo Radojković.

V trebanjski ekipi sta bila najbolj učinkovita David Didovič in Darko Cingesar, ki sta dosegla po pet golov. Domen Novak je za Celje Pivovarno Laško dosegel osem zadetkov.

“Kapo dol fantom za prikazano borbo. Pokazali so pravi značaj, pustili srce na igrišču in zasluženo zmagali. Mi se ne predajamo, že v sredo je na sporedu nova tekma proti novomeški Krki,” je po tekmi povedal Uroš Zorman, trener Trima.

Medtem je David Razgor poudaril pomembnost naslendjega obračuna Celjanov: “Po zaostanku v prvem polčasu smo v drugem delu obračuna prikazali boljšo igro, se rezultatsko vrnili, imeli možnost za zmago, a na koncu potegnili krajšo. Vendar sedaj ni čas za obupovanje, že v sredo nas čaka tekma sezone, ki jo moramo dobiti. Čeprav nas je vse manj, bomo zdržali.

Do konca so še štirje krogi. Celjani in Velenjčani se bodo na medsebojni tekmi udarili že v sredo. Tekma v Rdeči dvorani bi lahko bila že odločilna za razplet letošnje sezone.

Komentari

Vaš komentar