Trenersko paličico na Jesenicah bo vihtel znani obraz

Jeseniške hokejiste bo v prihodnji sezoni znova vodil Nik Zupančič.

Na trenersko klop Jesenic se vrača Nik Zupančič. Nekdanji slovenski reprezentant, ki je v zadnjih sezonah deloval v tujini, bo moštvo iz Podmežakle vodil že tretjič v karieri. Podpisal je enoletno pogodbo.

Potem ko je Mitja Šivic po osvojenem državnem naslovu zapustil Jesenice in se preselil k večnemu tekmecu v Ljubljano, je klop Jesenic ostala prazna manj kot mesec dni. Iz dvorane Podmežakla so namreč danes sporočili, da bo trenersko vlogo v prihodnji znova prevzel Nik Zupančič. Nekdanji hokejist in dolgoletni reprezentant je Jesenice v tej vlogi vodil že dvakrat, v sezonah 2014/15 in 2016/17, ko je z železarji osvojil dve državni prvenstvi.

Pot ga je nato peljala v tujino, kjer je najprej vodil avstrijski Feldkirch, nazadnje pa je deloval na Poljskem pri Unii. Nekdanji pomočnik trenerja slovenske reprezentance, s katero je tekmoval tudi na olimpijskih igrah, je ob vrnitvi na Jesenice – zaenkrat je podpisal enoletno pogodbo – dejal:

“Občutki so pozitivni, saj sem pred leti v klubu že deloval. Vem, kako deluje in kakšno tradicijo ima hokej na Jesenicah. Kljub temu da sem zadnjih nekaj let deloval v tujini, sem vedno spremljal dogajanje na domači hokejski sceni. Z odhodom ključnih igralcev se je spremenila struktura moštva, moj cilj pa je sestaviti homogeno, delovno in napredovanja željno ekipo.”

Ob tem je dodal, da si želi konkurenčnega moštva, najprej pa bo opravil pogovore s posameznimi igralci o njihovi vlogi na ledu. Prihod Zupančiča je pozdravil tudi direktor kluba Anže Pogačar:

“Veseli, me, da Nik Zupančič ponovno prevzema mesto glavnega trenerja. V preteklosti smo v dveh različnih obdobjih že odlično in uspešno sodelovali ter skupaj osvojili dva naslova državnih prvakov. Verjamem, da je Nik v tem trenutku prava in kvalitetna trenerska rešitev za naš klub, saj so si naši pogledi na šport in hokejsko igro zelo podobni.”

Komentari

Vaš komentar