Vikend na kavču: Nadaljuje se boj za Katar

Vikend na kavču

V nasprotju z minulimi tedni, bo tokratni vikend na programih Sportkluba v ospredju reprezentančni nogomet, saj se nadaljujejo kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju in zaključuje Liga narodov. Nadaljuje se sezona Formule 1, Sportklub odbojkarska liga v ženski in moški konkurenci, v Indian Wellsu pa je v polnem zagonu tudi "peti grand slam". Pred vami je Vikend na kavču.

Čeprav praktično vse nogometne lige na svetu počivajo, vas na programih Sportkluba zahvaljujoč kvalifikacijskim bojem tudi tokrat čaka obilica vrhunskega nogometa.

Ob njegovem visočanstvu boste konec tedna lahko preživeli tudi v družbi vrhunske košarke, tenisa, odbojke, rokometa, vaterola, hokeja in ameriškega nogometa. Prepričani smo, da se bo za slehernega ljubitelja športa našlo nekaj primernega, zato vabljeni v našo družbo.

Boj za Katar in …

Tako za vikend kot na začetku prihodnjega tedna boste na Sportklubu lahko spremljali evropske, južnoameriške, srednjeameriške, afriške in azijske kvaifikacije za nastop na mundialu.

Že danes bodo Hrvati gostovali na Cipru (ob 20:45 v živo na SK 1), medtem ko bodo v soboto v središču pozornosti nogometaši Luksemburga in Srbije (ob 20:45 v živo na SK 1), zanimivo dogajanje pa se obeta tudi v Švici, ki bo gostila Severno Irsko (ob 20:45 v živo na SK 3).

… spektakularen zaključek Lige narodov

V nedeljo bo večina evropskih reprezentanc nabiralo moči za nove izzive, ne pa tudi Italija, Španija, Francija in Belgija, ki jih čaka zaključek Lige narodov. Tekma za tretje mesto (Italija – Belgija) bo na sporedu v nedeljo popoldne (ob 15:00 v živo na SK 2), veliki finale (Španija – Francija) pa zvečer (ob 20:45 v živo na SK 1). Kdo bo na prestolu nasledil Cristiana Ronalda in druščino?

Proti komu Messi in Neymar?

Preden se posvetimo preostali “ponudbi” Sportkluba, poglejmo še, kdaj bosta na delu Lionel Messi in Neymar. Zvezdnik PSG-ja je danes ponoči z Argentino gostoval v Paragvaju, v noči na nedeljo pa ga čaka domači obračun proti Urugvaju (ob 1:30 v živo na SK 1). Neymar je na drugi strani zgodaj zjutraj po našem času v obup spravljal branilce Venezuele, v nedeljo pa odhaja na gostovanje v Kolumbijo (ob 23:00 v živo na SK 1).

V Turčiji naslednji del bitke Max vs. Lewis

Že dolgo let boj za naslov svetovnega prvaka v Formuli 1 ni bil tako razburljiv kot letos. Lewis Hamilton in Max Verstappen se vseskozi izmenjujeta v vodstvu, ob tem pa morata ves čas budno paziti tudi na preostale dirkače, ki imajo svoje načrte. Do konca sezone je samo še šest dirk, tako da si tudi v Turčiji lahko obetamo ogorčen boj za vsak meter asfalta. Celotno dogajanje od danes do nedelje spremljaljte v živo na SK HD, nedeljsko dirko pa tudi na SK 1.

Calcit na obisku v Ljubljani

Današnje popoldne lahko preživite v družbi rokometašev Velenja in Maribora (ob 18:00 v živo na SK 1), v soboto in nedeljo pa bodo barve domačih prvenstev zastopali odbojkarji. V soboto bo ACH gostil Calcit (ob 17:30 v živo na SK 1), v nedeljo pa se v Kamnik odpravljajo odbojkarice Nove KBM Branik (ob 18:00 v živo na SK 1).

Kaj pa ostalo?

Kot smo zapisali že v uvodu, bomo skozi celoten teden in nato tudi naprej spremljali obračune iz Indian Wellsa, kjer sicer ni nobenega od “velike trojke”, zato pa ostali obljubljajo nepozabne boje in zanimivo dogajanje. S standardnimi nedeljskimi termini se nadaljuje Liga NFL, v Ligi NHL bodo odigrali še zadnje pripravljalne obračune, spremljali bomo tudi zaključek DTM prvenstva in kvalifikacije za Ligo prvakov v vaterpolu, …

Ne dvomimo, da se bo za vsakogar našlo nekaj zanimivega, celoten spored pa najdete TUKAJ. Da česa ne zamudite – vabljeni v našo družbo!