Vito Dragič zlat, Neža Klančnik srebrna

Drugi športi 1. Jul 202221:57 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski judoist Vito Dragič je na sredozemskih igrah v alžirskem Oranu v finalu osvojil zlato v kategoriji nad 100 kg. V odločilni borbi je po petih minutah in 51 sekundah z wazarijem premagal domačina Mohameda Sofianea Belreka. Plavalka Neža Klančnik je v finalu na 50 m prosto osvojila srebro.

Klančarjeva se je s časom 25,01 sekunde povsem približala osebnemu rekordu in za štiri stotinke zaostala le za Španko Lidon Munoz Del Campo.

Dragič je v finalu pred nabito polno, a majhno dvorano na sejmišču na koncu ugnal tekmeca, za katerega so glasno navijali domači navijači.

V polfinalu je premagal Italijana Lorenza Agra Sylvaina, ki je 46 sekund pred koncem dobil tretji shido in je z rdečim kartonom izgubil borbo.

Pred tem je Dragič v četrtfinalu premagal Turka Munirja Ertuga. Judoistki Urška Torkar (nad 78 kg), Metka Lobnik (do 78 kg) ter judoist Narsej Lackovič (do 90 kg) so svoje prve dvoboje izgubili.

Klančarjeva je bila tretja v dopoldanskih kvalifikacijah, na 15. mestu je končala Tjaša Pintar. Na 11. mestu je bil blizu finala Sašo Boškan na 100 m hrbtno (56,07), v tej disciplini je bil prvi dan plavalnih tekem na SI 15. Primož Šenica Pavletič (57,13).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!