Slovenija do nove kolajne na sredozemskih igrah

Drugi športi 1. Jul 202213:38 > 14:06 0 komentarjev
Živa Dvoršak
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska strelka Živa Dvoršak je na sredozemskih igrah v alžirskem Oranu finalu na 10 m z zračno puško osvojila tretje mesto. Druga slovenska finalistka Klavdija Jerovšek je osvojila šesto mesto.

Slovenki sta zelo dobro odprli tekmo, Dvoršakova in bila po prvih petih strelih tik za najboljšimi, tudi po desetih je bilo tako, ko je bila Dvoršakova četrta, peta pa Jerovškova.

Dvoršakova je po tretji seriji eno mesto pridobila, enega pa je Jerovškova izgubila. Slednja je končala tekmovanje po četrti seriji na šestem mestu, pred njo je že končala dvojica finalistk.

Dvoršakova je tedaj delila drugo mesto in bila po naslednji seriji tretja. V konkurenci za zlato sta potem ostali le še Srbkinja Teodora Vukojević in Francozinja Oceanne Marianne Muller. Slednja je povedla z 10:0 in po manjšem preobratu Srbkinje slavila s 16:6.

Zgodnje dopoldne je na vojaškem strelišču na obrobju milijonskega Orana prinesel olajšanje v slovensko strelsko vrsto, saj sta si obe predstavnici zagotovili boj za medalje. Dvoršakova je bila v kvalifikacijah četrta, Jerovškova pa peta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!