Slovenski jadralki do bronaste medalje na SP

Facebook

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem prvenstvu olimpijskega razreda 470, ki se je končalo v Solunu, osvojili bronasto medaljo. Pred zadnjo regato, v kateri sta bili osmi, sta bili na skupno tretjem mestu, članicama Pirata iz Portoroža pa je tudi v finalnem plovu najboljš

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem prvenstvu olimpijskega razreda 470, ki se je končalo v Solunu, osvojili bronasto medaljo. Pred zadnjo regato, v kateri sta bili osmi, sta bili na skupno tretjem mestu, članicama Pirata iz Portoroža pa je tudi v finalnem plovu najboljše deseterice uspelo zadržati to uvrstitev.

Naslov svetovnih prvakinj v Grčiji sta osvojili Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska  do srebra pa sta prišli Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre.

Za obe naši članici je to prvo odličje na SP-jih. Pred tem sta že bili evropski prvakinji predlani v Aarhusu in bronasti na lanskem evropskem prvenstvu na Mallorci. Lani na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru pa sta osvojili šesto mesto.