Bron za slovenske kajakaše na SP

Vodni športi 26. Sep 201712:28 > 12:30
Getty Images

Slovenska kajakaška ekipa v sestavi Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Žan Jakše je na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Pauu osvojila bronasto kolajno na ekipni tekmi. Zmagala je češka ekipa pred francosko, vsa tri moštva pa so kolajne osvojila ob dotiku in dveh kazenskih sekundah.

Prvi dan svetovnega prvenstva kajakašev in kanuistov v Pauu, idiličnem francoskem srednjeveškem mestu s 85.000 prebivalci, je uvodoma postregel z nekaj “klasične” zmede, a na koncu se je slovenski ekipi izšlo. Potem ko so kanuisti sprva osvojili četrto mesto, nato po poizvedbi in protestu napredovali na drugo, zatem pa po protestu nemške ekipe padli na končno peto, se je sreča nasmehnila kajakašem, poroča STA.

Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Žan Jakše so na umetnih brzicah reke Gave de Pau priveslali do brona in ob dveh kazenskih sekundah zaradi dotika osvojili prva odličja na tem prvenstvu, ki bo skupaj s tekmovanjem neolimpijske discipline v spustu trajalo vse do nedelje.

Veliko od tekmovanja pričakuje tudi prvi slovenski favorit prvenstva Kauzer, ki se je ekipne kolajne veselil šele drugič v karieri:

“Sem kar zadovoljen, glede na to, da so bila vratca zelo nizka. Ne vem, če je katera ekipa odpeljala brez kazenskih sekund. Zase lahko rečem, da sem edino napako naredil v zadnjih protitočnih vratih, a ni vplivala na rezultat. Tam smo se dobro ujeli, Žan je priključil in lepo smo odpeljali do cilja. Na koncu smo vedeli, da bo blizu za kolajno, malo smo se sicer sekirali zaradi dvojke, a tudi drugi so grešili in bilo je dovolj. To je zame šele druga moštvena kolajna, čeprav sem nastopil že na enajstih svetovnih prvenstvih, tako da je luštno spet po dolgem času stati na stopničkah na moštveni vožnji.”